Свято-Миколаївський храм зведений у 1885 році / фото andy-travel.com.ua

На Сумщині поліція розшукує зловмисників, які сьогодні близько 8.00 обікрали унікальний Свято-Миколаївський храм.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області, подія сталася у селі Миропілля Краснопільського району, що розташоване всього за один кілометр від державного кордону України з Російською Федерацією.

Читайте такожВ Одесі невідомі заблокували собор Різдва Христового для вірян та священиків

Відео дня

Свято-Миколаївський храм зведений у 1885 році і був частиною Миколаївського монастиря. Це велика цегляна церква з 5 абсидами – вівтарними частинами та найвищою на Сумщині 5-ярусною дзвіницею.

«Крадії винесли срібну чашу, срібну та латунну тарілки, а також продукти харчування. Про крадіжку з храму дільничному офіцеру поліції повідомив його настоятель», – йдеться у повідомленні.

На місце події виїхали слідчо-оперативна група, експертна та кінологічні служби. Інформація підтвердилась. Встановлено, що зловмисники потрапили в середину через вхідні двері.

За інформацією начальника відділу комунікації ГУ НП області Ельвіри Біганової, дану подію поліцейські зареєстрували і проводять перевірку, за результатами якої буде прийняте рішення про правову кваліфікацію події.

«Правоохоронці вживають заходів щодо розшуку зловмисників і просять усіх, кому відома інформація що допоможе розкрити цей злочин, повідомити до Краснопільського відділення поліції, або за телефоном «102». Анонімність гарантується», – зазначила Біганова.