Площа пожежі поблизу "Биківнянських могил" становить 5 га / фото: ДСНС у Києві

У Дніпровському районі Києва горить сухий настил поряд з Національним історико-меморіальним заповідником «Биківнянські могили».

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у м. Києві.

Інформація про пожежу надійшла 7 квітня о 14:13. Пожежники встановили, що осередками горить чагарник, дерева та сухий настил загальною площею близько 5 га. Розповсюдженню вогню сприяв поривчастий вітер та сухість трав’яного настилу. О 17:19 пожежу локалізовано, гасіння - триває.Читайте такожУ Вінницькій області горить птахофабрика

Відео дня

На місці події працює чотири одиниці пожежно-рятувальної техніки, три з яких підвищеної прохідності, та близько 20 чоловік особового складу ГУ ДСНС. Загиблих та травмованих немає. Причина виникнення пожежі з’ясовується.

Інша масштабна пожежа сталася на території Міжрічинського регіонального ландшафтного парку поблизу с. Тужар, Козелецького району Чернігівської області.

Інформація про загоряння очерету на площі близько 16,5 га надійшла до пожежників 7 квітня о 16:00.

«Станом на 17:45 загоряння очерету трьома осередками на площі 16,5 га з розповсюдженням вогню на ліс (83 квартал) Міжрічинського регіонального ландшафтного парку на площі близько 40 га», - йдеться у повідомленні.

До гасіння залучено 55 чоловік особового складу, 11 одиниць техніки, літак АН-32П та вертоліт МІ-8.

Як повідомляв УНІАН, на Житомирщині  під час спалювання сухої трави загинуло двоє людей пенсійного віку.