Рятувальників на гасіння даної пожежі не залучали \ фото УНІАН

На Житомирщині  під час спалювання сухої трави загинуло двоє людей пенсійного віку.

Читайте такожНа Чернігівщині під час пожежі сухої трави загинула пенсіонерка

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ДСНС у Житомирській області. Згідно з повідомленням, минулої доби у селищі Довбиш Баранівського району через такий підпал загинула літня жінка, а її чоловік від опіків помер у лікарні.

Відео дня

Про подію 6 квітня о 09:39 вогнеборців сповістили медики. З’ясувалося, що літня жінки зі своїм чоловіком спалювали минулорічну суху траву біля свого обійстя. Побачивши, що вже горять чагарники та вогонь наближається до їхньої оселі, вони побігли гасити пожежу. Однак через власну необережність у жінки загорівся одяг. На місці події працівники швидкої констатували її смерть.  82- річного чоловіка з опіками понад 80% тіла госпіталізували до Романівської центральної районної лікарні. На жаль, сьогодні о 06:30 чоловік помер.

Рятувальників на гасіння даної пожежі не залучали. Усі обставини наразі встановлюються правоохоронцями.

«Незважаючи на усі застереження рятувальників громадяни подовжують грубо порушувати правила пожежної безпеки та спалювати суху рослинність у вітряну погоду. Щодня кількість подібних пожеж значно збільшується. За минулу добу бійці ДСНС ліквідували 46 таких загорянь, вогнем пройдено  понад 100 га території. Значна кількість горе-господарів, випалюючи минулорічну суху траву і листя, прирікають себе й оточуючих до непередбачуваних наслідків»,- уточнили у прес-службі відомства.