У день виборів у поліцію надійшло 47 хибних повідомленнь про замінування / фото УНІАН

Вчора поліція отримала 47 повідомлень про замінування об'єктів по всій Україні. У всіх випадках після перевірок вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Про це на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

Читайте такожУ Львові "мінували" аеропорт, було евакуйовано близько 700 осіб

Відео дня

За його словами, 15 таких повідомлень зареєстровано в місті Харків, 19 - в місті Київ, 6 - в місті Львів, 3 - в місті Одеса, 2 - в місті Дніпро, та по одному в містах Волноваха Донецької області й Нова Каховка Херсонської області.

"Об’єктами посягань були: у місті Харків – міжнародний аеропорт “Харків”, супермаркети “Ашан” й “Ave Plaza”, торгово-розважальні центри “Даффі”, “Французький Бульвар” готелі “Kharkiv Palace”, “Овіс”, “Харків”, “Мир”, “Меркурій”, “Парк Готель”, “12”, “19”, “Кірова” та супермаркети “Ашан”, у столиці – шість культових православних споруд та супермаркети “Ашан”, ресторан швидкого харчування “McDonald’s”, у місті Львів – аеропорт ім. Данила Галицького, залізничний вокзал, торгово-розважальні центри “Форум”, “King Cross Leopolis”, “Forum Lviv”, “Victoria Gardens”, у місті Одеса – готель “Одеса”, телеканал “7-й канал”, Одеський Національний Академічний театр опери і балету, у місті Дніпро - супермаркети “Ашан”, у місті Волноваха – загальноосвітня школа № 7 в якій розташована виборча дільниця, а в місті Нова Каховка – гідроелектростанція", - зазначив Аброськін.

За даними фактами відкрито 20 кримінальних проваджень.

Як повідомляв УНІАН, за даними МВС, повідомлення про замінування надходили з тимчасово окупованих територій.