Правоохоронці опитали неповнолітніх у присутності батьків і психолога / фото politie.nl

У райцентрі Жовква на Львівщині троє неповнолітніх через борг у 12 тис. грн до смерті побили свого 17-річного знайомого.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, інформацію про можливе вбивство працівники поліції отримали із соцмереж.

Читайте такожУ Харкові два семикласники "замінували" школу

Відео дня

Як зазначається, 24 квітня до дільничного офіцера поліції Жовківського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в одній з соціальних мереж була оприлюднена інформація про можливе вбивство людини.

Під час проведення перевірки інформація підтвердилась – тіло юнака з численними тілесними ушкодженнями виявили закопаним на території одного з домогосподарств у місті Жовква. Загиблим виявився 17-річний житель одного з сіл району.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до десяти років.

«Встановлено, що в ніч з 12 на 13 квітня у підвалі одного з житлових будинків у місті Жовква хлопця жорстоко побили троє його знайомих – двоє місцевих жителів віком 15 та 17 років та 17-річний житель одного з сіл Жовківського району. Побачивши, що юнак не подає ознак життя, вони винесли тіло з підвалу і закопали за будинком. При цьому вони сфотографували тіло загиблого і в подальшому один із товаришів оприлюднив ці фото у соціальній мережі», - повідомили у поліції.

Правоохоронці опитали неповнолітніх у присутності батьків та психолога – за їх словами, вони побили свого знайомого тому, що він заборгував їм гроші – 12 тис. грн та не міг повернути борг.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України, невдовзі суд обере для них запобіжний захід. Досудове розслідування триває.