При цьому суд визнав чоловіка винним у фінансуванні тероризму / Фото УНІАН

Куйбишевський районний суд Запорізької області не визнав винним в організації терористичного акту уродженця Донецької області Миколу Бутрименка, якого прокуратура звинувачувала у тому, що він здав бойовикам «ДНР» позицію 10 українських військових, які згодом загинули.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі суду.

Учора, 16 травня, Куйбишевський районний суд розглянув кримінальне провадження про звинувачення Бутрименка в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч.2 ст.258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Відео дня

Суд визнав його винним у фінансуванні тероризму та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років.

При цьому щодо звинувачення Бутрименка у скоєнні терористичного акту, суд виніс виправдувальний вирок.

«Громадянина Б. виправдано у зв'язку з тим, що органом обвинувачення в суді не доведено участь обвинуваченого у скоєнні терористичного акту», - йдеться в рішенні суду.

Також суд відмовив родичам загиблих у задоволенні цивільних позовів (компенсація моральної та матеріальної шкоди).

Бутрименко був затриманий у 2016 році і відбуває попереднє ув’язнення з 1 червня 2016 року. За «законом Савченко», згідно з яким з моменту затримання до набуття вироком законної сили термін ув'язнення рахується «день за два», вже за рік Бутрименко зможе вийти на волю.

Прокуратура Донецької області звинувачувала Бутрименка у терористичному акті, а саме - в загибелі 10 українських військовослужбовців у липні 2014 року неподалік міста Сніжне Донецької області. За версією слідства, він повідомив про позицію військових бойовикам, після чого ті розстріляли бійців ВСУ.