Троє співробітників поліції отримали хімічний опік очей через сльозогінний газ / фото: прес-служба поліції області

Слідчі харківської поліції відкрили два кримінальні провадження за фактом подій у Немишлянському районі Харкова, де сьогодні націоналісти знесли пам’ятник маршалу СРСР Георгію Жукову на проспекті Петра Григоренка.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Читайте також"Засудити не можна промовчати": МЗС РФ захотів від Зеленського реакції на заборону Познера і "падіння" Жукова

Відео дня

«2 червня о 13:40 до служби «102» надійшла інформація  про пошкодження пам'ятника Жукову на проспекті Петра Григоренка. Також під час заходів група невідомих розпилила сльозогінний газ. Троє співробітників поліції, які несли службу та забезпечували правопорядок біля пам’ятника, отримали хімічний опік очей та були доставлені до лікарні», - йдеться у повідомленні.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного  органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає до 5 років позбавлення волі.

На даний час працівники поліції з’ясовують усі обставини та встановлюють осіб, причетних до скоєння злочинів.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові біля Палацу спорту, де проходив з’їзд партії «Довіряй ділам» (партія очільників Харкова Геннадія Кернеса та Одеси Геннадія Труханова), відбулася акція протесту "Можемо повторити" і "Стоп, реванш". Учасники акції знесли бюст Жукову. Замість бюста вони встановили на постаменті прапор України. Сам бюст почали розбивати молотками і сокирами. На спині Жукова зробили напис «Кат».