Власник згорілого готелю "Токіо Стар" Вадим Чорний / Фото: УНІАН

Бізнесмен Вадим Чорний - власник одеського готелю «Токіо Стар», в якому в ніч на 17 серпня під час пожежі загинули 9 осіб, назвав свій арешт політичним замовленням.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Чорний заявив сьогодні журналістам у залі суду після оголошення рішення про його арешт.

«Треба розуміти, що це (взяття під варту - УНІАН) - політичне замовлення. Суддя виконував замовлення... Сподіваюся, що я продемонстрував, що всі можливі засоби протипожежного захисту у нас були», - сказав бізнесмен.

Відео дня

Він додав, що, функціональність протипожежного захисту в готелі підтверджують, зокрема, протоколи допиту, і самі постояльці готелю на допитах підтвердили, що персонал «Токіо Стар» виводив їх з будівлі, яка палала.

Чорний продовжує наполягати на тому, що відповідний сигнал про пожежу був вчасно відправлений на спеціалізований пульт, і це - «питання до тих, хто вчасно не приїхав».

Один із адвокатів підозрюваного Денис Пономаренко заявив, що захист по суті вже підготував апеляцію, оскільки «розумів, що відбувається».

Він заявив про тиск на свого підзахисного, про очевидні, на його думку, порушення, і висловив сподівання, що апеляційний суд буде об'єктивним.

За словами адвоката, в матеріалах, наданих слідством, відсутні причини займання, не конкретизовано, які саме порушення пожежної безпеки мали місце та ін.

«Ми вважаємо, що наш клієнт вжив максимальних заходів для того, щоб забезпечити пожежну безпеку в цих приміщеннях», - заявив юрист.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 17 серпня в одеському готелі «Токіо Стар» сталася пожежа: 9 людей загинули, 9 - госпіталізовані. У неділю була виписана з лікарні одна з госпіталізованих – жителька Херсонської області. Вчора стало відомо, що в числі загиблих – одна дитина і громадянка Австралії.