Громадяни Грузії були затримані в Борисполі Київської області / фото: поліція Київської області

Під Києвом правоохоронні органи затримали за звинуваченням у розбої трьох громадян Грузії, двоє з яких раніше були високопоставленими співробітниками міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє Грузія Online.

Відзначається, що 43-річний Міріан Гочадзе, 41-річний Тенгіз Занадзе і 33-річний Леван Хуцишвілі були затримані в Борисполі Київської області.

Гочадзе до 2013 року був начальником загону спеціального призначення МВС і залишив Грузію після зміни влади. Занадзе працював у МВС з 2004 по 2013 роки, а Хуцишвілі, що працював в органах МВС з 2006 року, був начальником одного з управлінь в прикордонній поліції. Після переїзду з Грузії всі троє брали участь в АТО на Донбасі, а в останні кілька років займалися приватним бізнесом.

фото: поліція Київської області

Читайте такожВ Одесі за розбійний напад затримали рецидивіста і його подільника-іноземця (відео)

За інформацією правоохоронців, вони проникли в будинок підприємця, і зв'язали його, погрожуючи вогнепальною зброєю. Після цього, забрали з хати гроші та викрали його автомобіль.

Слідство ведеться за 187-ї статті КК України (розбій). Факт затримання підтвердили в МВС Грузії, зазначивши, що активно співпрацюють з українськими правоохоронцями для розслідування справи.

За даними поінформованих джерел, напад на підприємця і викрадення його автомобіля колишні поліцейські спланували після того, як бізнесмен заборгував їм велику суму грошей, яку відмовлявся виплачувати.

Як повідомляв УНІАН, у Службі безпеки України заявляють про інсценування вбивства двох жінок у Броварах Київської області.