"Замовне вбивство" двох жінок під Києвом виявилося інсценуванням / фото поліції

У Службі безпеки України заявляють про інсценування замовного вбивства двох жінок у Броварах Київської області.

Читайте такожСБУ імітувала вбивство чоловіка, якого "замовив" поліцейський (фото, відео)

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, оперативники Служби безпеки України отримали інформацію, що житель Броварів, який є власником промислово-будівельної компанії, через посередника підшукує виконавця для здійснення вбивства. Встановлено, що зловмисник "замовив" колишню дружину та її доньку через судові спори щодо поділу майна після розлучення. За отриманою інформацією, колишнє подружжя оскаржувало через суд право власності, зокрема на частки у бізнесі, нерухоме і рухоме майно, у тому числі приватного літака.

Відео дня

За вчинення вбивства чоловік спільно зі своєю третьою дружиною пропонував виконавцю 50 тисяч доларів США.

Для попередження особливо тяжкого злочину оперативники СБУ вивели посередника на умовного "кілера". Для надання "доказів" було проведено контроль за вчиненням злочину та здійснено імітацію вбивства жінок. Для підтвердження "ліквідації жертв" замовнику зроблено відповідні постановочні фото та оприлюднено інформацію про їхнє зникнення.

Правоохоронці затримали за місцями проживання організатора та його дружину. Також на одній із вулиць Броварів затримано посередника, а у власному помешканні - його дружину, з якою він був у змові.

фото Андрій Нєбитов

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

фото Андрій Нєбитов

Операція з викриття і затримання зловмисників проводилась спецпідрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.