На Прикарпатті виявили масштабну наркоплантацію / фото поліції

На Прикарпатті викрили масштабну нарколабораторію, з якої вилучили понад тонну елітних сортів нарковмісних конопель.

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції.

Читайте такожНа Буковині серед кукурудзи знайшли дев’ять тисяч кущів конопель (фото)

Там розповіли, що місцевий житель зі спільниками взяв в оренду теплично-овочевий комбінат в одному з сіл Косівського району. В теплицях площею 4 га зловмисники висадили елітні сорти наркотичних конопель з підвищеним вмістом тетрагідроканабінолу. Господарські та адміністративні будівлі пристосували під процес переробки наркотичної сировини. 

Плантація була обладнана високотехнологічними системами підігріву, освітлення, поливу, підживлення ґрунту та повітря, датчиками температури і вологості, централізованою мережею відеоспостереження та охоронялася службовими собаками. Працівників під час зміни зачиняли на території, щоб уникнути крадіжок і самовільного виходу з території.

фото поліції

Під час спецоперації правоохоронці затримали одного з організаторів та двох співорганізаторів, а також 20 найманих працівників, які забезпечували роботу нарколабораторії. Окрім того, вилучено два пістолети. 

фото поліції

У теплицях на спеціальному ґрунті виявлено близько 100 тисяч дорослих нарковмісних рослин. Знайдено подрібнену рослинну масу сухих суцвіть та листя загальною вагою понад тонну.

За цінами "чорного" ринку вартість вилученого становить близько 50 мільйонів євро. Кілограм готового наркотику організатори збували за 3,5 тисячі євро.

фото поліції

Наразі перевіряється версія, що наркотик гуртовими партіями переправляли закордон. 

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Триває документування та вилучення доказів. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі", - додали у поліції.

фото поліції

Як повідомляв УНІАН, у серпні у Запорізькій області вилучили наркотиків на 20 мільйонів гривень.