Вибухівки чоловік не мав / Фото www.facebook.com/mvs.gov.ua

Чоловік, затриманий за погрози підірвати міст Метро в Києві, не виказував жодних вимог.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам розповів після завершення спецоперації начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

За його словами, затриманий лише кричав, що у нього є вибухівка, яка здетонує, якщо до нього наблизяться.

Відео дня

Читайте такожУ Миколаєві затримали чоловіка, який імовірно розстріляв трьох працівників АЗС

Також Крищенко сказав, що після повідомлення про погрози в столиці було введено план “Сирена”, і відразу після підтвердження інформації, що ця особа озброєна, рух мостом було перекрито. Після цього було введено операцію “Грім”.

“Було піднято по тривозі центральне управління поліції, висунули спецпідрозділи “Корд”. Також була задіяна Нацгвардія. В ході першочергових заходів було встановлено особу цієї людини, це колишній військовослужбовець. Три місяці тому у нього вже вилучили вибухівку. І тому ми були впевнені, що його погрози реальні”, - наголосив Крищенко.

Також він розповів, що в ході операції він телефоном розмовляв з затриманим, також розмову проводив психолог. Проте на контакт чоловік не йшов і вимагав переговорити зі своєю дівчиною. “Ніяких розумних вимог і розумних зв’язних думок у нього не було. Тому було прийнято рішення організувати штурм”, - сказав Крищенко.

Він додав, що при затриманому не знайшли вибухівки. Наразі вибухотехніки проводять огляд автомобіля затриманої особи та оглядають місце події.

Перед затриманням чоловік викинув карабін, з якого він пострілом пошкодив поліцейський дрон, що впав у Дніпро.

При затриманні він опору не чинив, візуально був тверезий.

Правоохоронці при затриманні вогонь не відкривали.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 вересня, близько 17.00 стало відомо, що у Києві на мосту Метро через Дніпро невідомий погрожував зброєю та висловлював намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики проводили спецоперацію з залученням БТР-ів, поліцейських катерів та дронів.

Поліція кваліфікувала погрози невідомого зі зброєю підірвати у столиці міст Метро як підготовку до теракту.

За словами мера столиці Віталія Кличка, рух на червоній гілці метрополітену в Києві, що був обмежений через загрози терориста підірвати міст Метро, відновлять за годину-півтори.