42-річний уродженець Криму Олексій Белько, який 18 вересня погрожував підірвати міст «Метро» в Києві, в житті врівноважена, смілива і цілком адекватна людина.

Читайте такожЗахоплення мосту Метро у Києві: усі деталі інциденту (фото, відео)Як йдеться в сюжеті ТСН, саме так чоловіка характеризували його колишні товариші по службі.

Зазначається, що Белько був снайпером-розвідником 8-го полку спецпризначення, відслужив шість ротацій на передовій на Донбасі, має статус учасника бойових дій.

За словами товариша по службі затриманого «підривника», якого залучали до переговорів під час проведення спецоперації, Белько просив розблокувати його машину і дати йому «два колеса». Сказав, що з'їздить до коханої, а потім здасться поліції.

Один з його знайомих Роман Семисал розповів, що в спілкуванні Белько створює враження «абсолютно адекватної» людини. «Небалакучий, стриманий. Він був взагалі один із тих, хто не пив, не вживав спиртне», – зазначив він.

Читайте такожСтала відома особа "підривника" мосту Метро - ЗМІ (відео) Як повідомляв УНІАН, 18 вересня у Києві на мосту Метро через Дніпро невідомий погрожував зброєю та висловлював намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики проводили спецоперацію з залученням БТР-ів, поліцейських катерів та дронів.

Однак після затримання чоловіка при ньому не знайшли вибухівки. Перед затриманням чоловік викинув карабін, з якого пострілом пошкодив поліцейський дрон. При затриманні чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що три місяці тому у затриманого вилучили 2 кілограми вибухівки та боєприпаси.

Відкрито кримінальне провадження за підготовку до вчинення терористичного акту, чоловіку може загрожувати довічне ув’язнення.