У крові водія-порушника виявили 1,89 проміле алкоголю / фото ГУ НП в Тернопільській області

На Тернопільщині позбавлений водійських прав нетверезий чоловік на автомобілі ВАЗ врізався в припаркований КамАЗ, внаслідок чого до лікарні госпіталізовано трьох членів його сім’ї.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, аварія трапилася учора 19 вересня близько 20.45.

Зазначається, що водій автомобіля ВАЗ-2101 в селі Бриків Шумського району врізався у припаркований на узбіччі дороги КамАЗ.

Відео дня

У ході перевірки стало відомо, що водій автомобіля ВАЗ впродовж дня зловживав спиртними напоями. Потім в стані алкогольного сп'яніння він з родиною поїхав у гості в сусіднє село, де також випивав. Повертаючись додому, дружина сіла поруч з водієм, а своїх малолітніх доньок посадила у себе на колінах.

Внаслідок зіткнення з вантажівкою у 5-річної дівчинки діагностували відкритий перелом стегна, у її 4-річної сестри – закриту черепно-мозкову травму та струс, у матері – закритий перелом гомілки. У крові водія-порушника виявили 1,89 проміле алкоголю.

Встановлено, що вказаний водій регулярно притягувався до адміністративної відповідальності за водіння автомобілем в нетверезому стані. Рік тому Шумський районний суд позбавив його водійських прав. Проте це не спинило порушника і він продовжував керувати транспортним засобом без документів.

Дану подію поліцейські внесли до ЄРДР відповідно до ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження) ККУ. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 382 (невиконання судового рішення) ККУ.