Будинок подружжю підпалили вночі / ГУНП в Херсонській області

На Херсонщині поліція встановлює обставини загоряння будинку, в якому мешкає подружжя суддів.

Як поінформували у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області, сьогодні близько третьої години ночі до правоохоронців зателефонував житель с. Малокаховка та повідомив, що горить сусідський будинок.

Читайте такожНа Сумщині юнак знайшов у лісі два гранатомети

Відео дня

На місці події поліцейські встановили, що в будинку мешкає подружжя суддів. Впродовж двох годин працівники ДСНС ліквідували пожежу. Ніхто із господарів не постраждав.

За словами начальника Каховського відділу поліції Олексія Войчека, попередньо встановлено, що пожежа виникла внаслідок підпалу – на місці були виявлені пляшки із залишками легкозаймистої речовини.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 378 (умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що основною версією слідства є скоєння злочину у зв’язку зі службовою діяльністю потерпілих. Проводяться слідчо-розшукові заходи зі встановлення причетних до скоєння злочину. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 15 років.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі затримали чоловіка за вбивство колишньої дружини шляхом підпалу її будинку.