У центрі Одеси сталася різанина / фото od.npu.gov.ua

В Одесі поліція затримала трьох іноземців, які під час конфлікту з місцевими жителями в центрі міста зарізали двох чоловіків.

Читайте такожЗабив до смерті знайомого, його матір і батька: в Одеській області затримано підозрюваного у потрійному вбивстві

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, НП сталася вночі на Грецькій площі.

Як зазначається, іноземці почали конфлікт з трьома одеситами, які після вечірки поверталися додому.

«Словесна перепалка переросла в бійку, під час якої один з правопорушників дістав з кишені ніж і почав завдавати ним удари. Розмахуючи ножем, він навіть не помітив, як завдав поранення не тільки одеситам, а й своєму землякові», - йдеться в повідомленні.

В ході сутички поранення дістали три людини. Від отриманих поранень двоє з них померли: 28-річний житель міста - на місці події, 21-річний іноземець - у лікарні, куди його було доставлено для надання допомоги. Ще одного потерпілого - 30-річного одесита - госпіталізовано і він перебуває у вкрай тяжкому стані.

В результаті оперативно-розшукових заходів співробітники Приморського відділу поліції оперативно встановили та затримали 24-, 26- і 28-річного правопорушників. Їхні дії кваліфіковано як умисне вбивство (ч.2 ст.115), замах на вбивство (ст.15, ч.1 ст.115) і хуліганство (ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України).

фото od.npu.gov.ua

Всім трьом фігурантам оголошено про підозру, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Максимальне покарання, передбачене законом за скоєне, - довічне позбавлення волі.

Водночас, громадська організація «Ліга справедливості і закону» заявила, що конфлікт стався між одеситами і п'ятьма іноземцями «дуже південної крові» поруч з торговим центром «Афіна».

«Відбулася сварка, перепалка. Начебто все закінчилося і вирішилося, але приїхали ще четверо «гарячих» хлопців з ножами і «понеслася смертельна карусель», - зазначили в організації.

Активісти стверджують, що коли прийшли до Приморського відділу поліції Одеси, з'ясували, що з дев'яти затриманих іноземців шістьох відпустили.