У машині перебувало три людини, одна з них загинула / фото npu.gov.ua

У Києві на житомирській трасі невідомий мотоцикліст залишив вибухівку на даху 600-го «мерседеса», після чого через кілька секунд стався потужний вибух. Як з'ясувалося, було скоєно замах на бізнесмена, директора фармацевтичної компанії Ігоря Сало. УНІАН зібрав усі подробиці теракту.

Теракт у Києві: перші повідомлення - про вибух маршрутки

Близько 11 вечора в соцмережах з'явилися перші повідомлення про теракт у Києві. Спочатку повідомлялося, що кинули вибухівку на дах маршрутки. Пізніше з'ясувалося, що вона стояла поруч у момент вибуху. За інформацією очевидців, в маршрутці багато постраждалих, але всі живі.

Підірвали 600-й "мерседес": один убитий, двоє поранених

"Під Києвом, на повороті на спорткомплекс "Чайка" підірвали автомобіль. Одній людині відірвало голову, двох осіб у важкому стані госпіталізують у лікарню. Виклик швидкої допомоги був о 21:42", - повідомили подробиці журналісти.

Пізніше стало відомо, що було скоєно замах на директора фармацевтичної компанії Ігоря Сало. Відомо, що в результаті вибуху загинув чоловік, який перебував у машині, ще дві людини - у важкому стані. За попередньою інформацією, загинув не сам Ігор Сало, а його охоронець. Бізнесмена і ще одного чоловіка, що знаходився в машині, госпіталізували у важкому стані.

Фото теракту в Києві - вибуху на житомирській трасі

фото npu.gov.ua
фото npu.gov.ua
false

Відео вибуху

Шукають мотоцикліста: увесь у чорному та на чорному мотоциклі

За інформацією ЗМІ, в даний момент розшукується поліцією спортивний мотоцикл попередньо марки BMW чорного кольору (держномер точно невідомий - АА3777 або АА3277) ззаду на мотоциклі встановлений багажник (коробка), за кермом чоловік весь у чорному і чорному шоломі. Введено план "перехоплення".

На кого було скоєно замах, хто такий Ігор Сало

Ігор Сало - бізнесмен, директор фармацевтичної фірми і, судячи з інформації у ЗМІ, людина сумнівної репутації. Повідомляється, що на його рахунку - десятки "віджатих" підприємств і рейдерських спроб, у тому числі заводу з виробництва інсуліну Індар, вітамінного заводу, агрохолдингу. Також Сало підозрюють і в замовних вбивствах.

Ігор Сало / фото: Антикор