У Києві затримали псевдомінерів / Фото: поліція Києва

У Києві викрили групу псевдомінерів торгово-розважального центру, які упродовж року 15 разів повідомляли про його "замінування".

Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Щоразу за фактом повідомлення про нібито вибухівку у ТРЦ у Голосіївському районі правоохоронці відкривали провадження та проводили спеціальні заходи. 

Відео дня

За інформацією поліції, у ході слідства було встановлено причетність до злочину чотирьох осіб - організатора, посередника та двох виконавців, які своїми діями завдали ТРЦ збитків на суму у понад 3 млн гривень. У фігурантів провели обшуки, під час яких вилучили речові докази - мобільні телефони та сім-карти.

Читайте такожУ Києві "замінували" Центральний залізничний вокзал - у будівлю нікого не пускають

Фігурантам повідомили про підозру у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності, їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Організатора взято під варту на 60 діб з правом внесення застави у 2 млн гривень, трьом іншим фігурантам призначено домашній арешт.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроект про посилення кримінальної відповідальності за неправдиві повідомлення про замінування об’єктів.