Інцидент стався ще у суботу / фото: УНІАН

В Миколаєві інспектор поліції на зустрічі випускників в одному з місцевих кафе пограбував кількох своїх колишніх однокласників.

Як повідомили УНІАН у відділ комунікації поліції Миколаївської області, правоохоронця-зловмисника вже звільнили зі служби.

«Головне управління Національної поліції в Миколаївській області офіційно повідомляє, що з сьогоднішнього дня вказаний працівник звільнений з лав поліції. Нам дуже прикро, що такі люди ще трапляються серед нас, які своїми вчинками паплюжать честь звання поліцейського та перекреслюють кропітку та важку працю справжніх поліцейських, які щодня ризикують власними інтересами та навіть життям, аби забезпечити правопорядок та безпеку для громадян. І сьогодні для всіх діючих співробітників цей прикрий випадок став навіть більшим ударом, аніж для громадян», - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом проводиться службове розслідування, матеріали якого будуть передані до ДБР для надання правової оцінки.

Водночас, за інформацією місцевих ЗМІ, інцидент стався ще у суботу, 1 лютого, в одному із закладів Центрального району міста. Зазначається, що учасники зустрічі під час заходу виявили, що з чотирьох сумок пропали гроші. Постраждалі викликали на місце події поліцейських, а також звернулися до персоналу закладу.

Через деякий час менеджер закладу переглянув записи з камер спостереження та виявив, що до крадіжки причетний чоловік, що відпочивав в одній компанії зі своїми колишніми однокласниками.

Після того, як потерпілі впізнали на відео свого однокласника, той почав всіляко вибачатися перед постраждалими і пообіцяв повернути всі гроші.

Постраждалі не стали офіційно звертатися із заявою до поліції.

За даними миколаївських ЗМІ, які також оприлюднили відповідне відео, людина на записі схожа на діючого співробітника поліції, капітана Антона Сімакова, який працював старшим інспектором управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУ НП в Миколаївській області. Згідно із даними декларації, колишній поліцейський має дружину та трьох доньок.