Посольство України в РФ перевіряє інформацію щодо смерті двох українців / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ (МЗС) України з'ясовує інформацію про смерть у Москві українських шахістів Станіслава Богдановича та Олександри Вернигори.

Про це повідомив у коментарі УНІАН директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Читайте такожЗ пакетом на голові: в Москві загинула пара українських шахістів - ЗМІ (відео)«Посольство України в РФ наразі перевіряє інформацію щодо смерті 5 березня в місті Москва двох громадян України. Від компетентних органів Росії інформація щодо зазначеного інциденту наразі ще не надходила», – сказав Погорельцев.

Відео дня

Як повідомляє російське агентство ТАСС, на заході Москви, на вулиці Кастанаєвській в одній із квартир знайшли тіла чоловіка 1993 року народження та дівчини 2001 року народження. За попередньою інформацією, вони загинули, надихавшись «звеселяючим газом». Їхні тіла були знайдені з пакетами на головах.

За даними ЗМІ, Богданович родом з Одеси, Вернигора – з Одеської області. Останнім часом разом жили в Москві. Нещодавно Богданович заявив, що грав за Росію в інтернет-матчі проти України, і пояснив, що зробив це за гроші. Богдановича було внесено до бази «Миротворця». У 2015 році він посідав восьму сходинку у світовому рейтинг-листі з бліцу. Є багаторазовим чемпіоном України з прискорених шахових дисциплін, срібним призером чемпіонату Європи серед юнаків до 12 років, чемпіоном України серед юнаків до 18 років тощо.

Вернигора навчалася у Московському державному університеті, перебувала в рейтингу Міжнародної шахової федерації та виступала за Україну.