Чоловіка зачинили в гаражі / Фото: ua-reporter.com

В Одесі затримали чотирьох чоловіків, які вимагали у викраденого жителя Миколаєва за звільнення 10 тис. дол.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, підозрюваних затримано вчора.

Встановили, що до Одеси 34-річного жителя Миколаєва зловмисники викликали під виглядом потенційних покупців його автомобіля. Власнику запропонували перевірити справність іномарки на одній з місцевих СТО, а потім зачинили його в гаражі. В обмін на свободу зажадали 10 тис. тис. дол., погрожуючи фізичною розправою.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі трьох копів підозрюють у викраденні жінки та вимаганні великої суми грошей

"Щоб знайти необхідну суму грошей, потерпілий зателефонував друзям, які, знаючи куди й з якою метою поїхав товариш, запідозрили недобре і звернулися за допомогою в поліцію", - розповіли в главку.

Правоохоронці відразу відреагували на повідомлення і затримали зловмисників на місці злочину. Троє з них - іноземці, один - одесит, всі віком від 33-х до 42-х років.

Відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст. 146 про незаконне позбавлення волі або викрадення людини та ч. 2 ст. 189 про вимагання. Підозрюваних помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Нагадаємо, що в Одесі засудили до 12 років ув'язнення чоловіка, який вимагав у липні 2019 року за звільнення заручниць 1 млн дол. і вертоліт. Відповідний вирок винесено на початку березня.