фото УНІАН

У місті Білгород-Дністровський Одеської області в дитячому притулку «Центр психолого-соціальної реабілітації для дітей» зафіксовано спалах гепатиту А, госпіталізовано 19 дітей. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Одеської обласної державної адміністрації.

Станом на 3 червня 19 дітей госпіталізовані у Білгород-Дністровську центральну районну лікарню. У трьох госпіталізованих лабораторно підтверджений гепатит А, ще 16 - залишаються під спостереженням. Медики оцінюють стан пацієнтів як стабільний.

Читайте такожНа Херсонщині зафіксовано спалах гепатиту серед школярів

Відео дня

Директор департаменту охорони здоров'я ОДА В'ячеслав Полясний зазначив, що для локалізації та ліквідації спалаху гепатиту фахівці проводять комплекс протиепідемічних заходів. Зокрема, у притулку відібрані зразки питної води, взяті гігієнічні змиви з об'єктів навколишнього середовища. За дітьми, які контактували із госпіталізованими, встановлено медичне спостереження. Полясний додав, що Головне управління Держпродпотребслужби в Одеській області вивчає причини та умови, які призвели до виникнення і розповсюдження інфекційної хвороби.

Довідка УНІАН. Вірус гепатиту А передається через тісний контакт з хворою людиною або продукти харчування та воду.