Поліцейські затримали у Запоріжжі 9 фейкових

Поліція розповіла подробиці вчорашнього затримання дев'ятьох членів злочинною групи, які причетні до ряду резонансних злочинів по всій території України, у тому числі до викрадення 30 кг золота у вінницьких підприємців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу у Житомирі повідомили начальник Головного управління Нацполіції у Житомирській області В’ячеслав Печененко та заступник прокурора області Віталій Мякішев.

Вони розповіли, що затримання зловмисників відбулося вчора у Запоріжжі і за оперативною інформацією, наразі затримано 9 осіб - це 7 жителів Одещини та 2 жителя Запорізької області.

Відео дня

Читайте такожЗброя, газові гранати та госпіталізовані: поліція розповіла про штурм найбільшого ринку Миколаєва (фото, відео)

“За попередньою інформацією,   до резонансного пограбування вінницьких підприємців причетні 7 осіб, а двоє їм допомагали”, - уточнив УНІАН  Печененко.

Як прозвучало на брифінгу, усі затримані - віком від 29 до 55 років, причому 5 з них вже притягувалися раніше до кримінальної відповідальності.

Зловмисників зловили вчора перед скоєнням чергового пограбування приватного помешкання. У них вилучено гроші, золото, частину якого вони вже встигли переплавити. Чи має це вилучене золото відношення до викраденого у вінницьких підприємців, наразі встановлює експертиза.

Також у зловмисників вилучили підроблені документи, пістолети різних модифікацій, пристрої для відстрілу гумових куль, автомат, гранати, кайданки, ножі, балаклави, наліпки та шеврони з надписом “поліція”, готівку, точна сума якої не уточнюється. Окрім цього, вилучено золоті прикраси різного гатунку, бірки до ювелірних виробів, товарні чеки на значні суми, автомобілі та інше.

Читайте такожНа Миколаївщині троє зловмисників в масках зі зброєю напали на підприємця і його дружину

Як прозвучало на брифінгу, зловмисники діяли організовано, часто міняли автомобілі - одні залишали, а інші купували. Решту подробиць цієї резонансної справи правоохоронці не розголошують з огляду на таємницю слідства, оскільки розслідування цієї справи триває  та проводяться слідчі й розшукові дії.

Затриманих мають доставити у Житомир, де вирішуватиметься питання про обрання їм запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, вчора правоохоронці затримали нападників, які відібрали у вінницьких підприємців близько 30 кг золотих ювелірних виробів на 15 млн грн.