До поліції вже доставлені шестеро порушників / скріншот з відео

В Одесі на Алеї Слави, куди в День перемоги над нацизмом у другій Світовій війні приходить дуже багато людей, сталося кілька сутичок між учасниками проросійської акції «Безсмертний полк» і поліцейськими.

Як передає кореспондент УНІАН, алею в парку ім. Тараса Шевченка, де знаходиться монумент Невідомому матросу, сьогодні відвідують тисячі людей.

Також на Алею Слави прийшли учасники акції «Безсмертний полк». Вони тримали портрети і фотографії, на яких, як вони стверджують, їхні родичі - учасники, ветерани Другої світової війни. Правоохоронці, які забезпечують громадський порядок у парку, побачили в одного з учасників акції портрет маршала Георгія Жукова і зажадали його прибрати. Деякі учасники «Безсмертного полку» почали чинити опір, кричати: «Жуков - наш герой!» і лаяти поліцейських.

Також конфлікт стався з молодими людьми, які стояли неподалік монумента Невідомому матросу з червоно-чорним прапором. Проросійськи налаштовані люди назвали поліцейських фашистами, кричали: «Фашизм не пройдет!», «Подонки!».

Біля пам'ятника учасники акції співали радянські пісні, зокрема, «Катюшу», «День победы», кричали: «Ура!», деякі скандували: «Одесса, вставай, Бандеру прогоняй!», «Спасибо деду за победу!», «Одесса - город-герой!». Якийсь чоловік крикнув: «Одесса - русский город!», після чого правоохоронці вивели його натовпу. Літній чоловік вдарив поліцейського по голові палицею, до якої був прикріплений портрет.

Нацгвардійці відтіснили від монумента агресивну групу людей, які конфліктували з ними, деякі жінки їх штовхали. Деякі з тих, хто прийшов на алею, були із забороненою в Україні символікою - георгіївськими стрічками.

У регіональному главку Нацполіції передали, що станом на 13:20 поліцейські затримали шістьох порушників громадського порядку. П'ятеро з них доставлені до відділу поліції з Алеї Слави, ще один - з меморіалу 411-ої батареї.

Читайте такожВ Одесі поліція затримала двох осіб із забороненою символікою (фото)

За результатами перевірок складено один протокол за ч.1 ст.173-3 (Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки), по два - за ст.173 (Дрібне хуліганство) та ст.185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця).

Також складено протокол за ч.1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вас також можуть зацікавити новини