Чоловік підпалив 12 автівок військових / kyiv.npu.gov.ua

У Києві чоловік підпалив 12 автомобілів військовослужбовців, пояснивши це негативним ставленням до військових.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Національної поліції України в місті Києві.

Зазначається, що до Деснянського управління поліції Києва стали надходити повідомлення про підпали транспортних засобів на різних вулицях району. Поліцейські з’ясували, що усі авто були пошкоджені за допомогою саморобних приладів. Це трапилося наприкінці 2022 року.

Відео дня

Пошуки зловмисника ускладнювались тим, що підпали вчинялися у період перебоїв з електропостачанням та освітленням вулиць під час ворожих обстрілів міста.

Підозрюваний / kyiv.npu.gov.ua

Було встановлено, що усі користувачі автомобілів були військовими та особами, що мають відношення до Сил оборони. Тому, окрім проведення негласних слідчо-розшукових дії, поліцейськими за участі Служби безпеки України було проведено контррозвідувальні заходи.

Відчувши, що правоохоронці вийшли на слід, зловмисник зупинився. Проте у липні він знову підпалив декілька автівок військових.

Так, до поля зору правоохоронців потрапив 35-річний місцевий мешканець, який переїхав до міста Києва з іншого регіону у 2014 році. Його викрили "на гарячому" під час закладки запалювального пристрою до чергового автомобіля військового.

Підозрюваний / kyiv.npu.gov.ua

Чоловіка було затримано і при обшуку його речей працівники поліції виявили та вилучили ще один саморобний прилад.

"Пристрої зловмисник виготовляв сам, які спрацьовували самостійно за визначеним часом. Свої дії затриманий пояснив негативним відношенням до військових. Перевірка його причетності до інших злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки України, триває", - розповів начальник столичного главку Дмитро Шумейко.

Власноруч виготовлені саморобні запалювальні пристрої чоловік кріпив на автомобілі військових.

Кадри з обшуку / kyiv.npu.gov.ua

Крім того, під час обшуку орендованої квартири порушника у Києві правоохоронці вилучили мобільні телефони, ноутбук, запалювальну суміш та різні електродеталі - дроти, мікросхеми, електричні з’єднувачі, перемикачі тощо. Наразі встановлено 12 автомобілів, які він пошкодив у Деснянському районі.

Кадри з обшуку / kyiv.npu.gov.ua

Так, слідчі поліції Києва за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили правопорушнику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає від трьох до десяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Подібні інциденти

Як повідомляв УНІАН, у жовтні під час конфлікту в одному з київських дворів сталося вбивство добровольця. За даними поліції, сварка виникла між водіями Hyundai та Lexus через першочерговість проїзду на дорозі. Під час неї пасажири Lexus побили водія іншого авто, а керманич "Лексуса" вистрілив у нього. Останній загинув на місці.

Згодом стало відомо, що молодики вбили добровольця ДФТГ "Свобода" Олексія Щербину. Суд арештував трьох молодиків. ЗМІ пов’язували їх зі спортивним клубом депутата-зрадника Іллі Киви.

14 серпня Голосіївський районний суд Києва відпустив під заставу двох із трьох обвинувачених у груповому хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї у справі про вбивство військовослужбовця. Суд визначив розмір застави у 805,2 тис. грн для кожного як альтернативу триманню під вартою.

Згодом прокуратура подала апеляцію на рішення суду, який відпустив під заставу двох обвинувачених. Сторона обвинувачення наполягає на відсутності підстав для визначення застави обвинуваченим, ураховуючи вчинення ними тяжкого злочину із застосуванням вогнепальної зброї та насильства відносно військового.

Вас також можуть зацікавити новини: