БТР на місці звільнення заручників / фото REUTERS

Начальник управління Служби безпеки України у Волинській області Павло Данюков розповів, чому на місце звільнення заручників у Луцьку приїхав БТР.

Відео, опубліковане в інтернеті, було обмежене тільки автобусом та терористом, зазначив він під час брифінгу. Про це повідомляє ТСН.

Читайте такожЗахоплення та звільнення заручників у Луцьку: всі подробиці (онлайн-трансляція)

Відео дня

"Ви не бачили, як на відстані з ним велися переговори. У нас були підозри, що в автобусі залишився вибуховий пристрій. Він залишив, згідно з нашими домовленостями, сумку з вибуховим пристроєм. Ми повинні переконатися, що у нього немає дистанційного пристрою керування цим пристроєм.Тому що заручники залишалися в автобусі", - розповів Данюков.

Він також повідомив, що фахівці сканували місцевість приладами виявлення небезпеки для заручників.

На питання, чому на місце події приїхала спецтехніка, він відповів: "Треба було перекрити автобус від посягань з іншого боку. Ми не знали, чи є спільники на Майдані. Велися розшукові заходи з виявлення спільників, і деякі були затримані. Це вже тактика дій під час спецоперацій. Методи роботи не завжди дозволено розкривати", - розповів голова СБУ Волині.

Як повідомляв УНІАН, 21 липня вранці на Театральній площі в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення «Берестечко — Краснилівка» з близько 20 пасажирами. Він повідомив, що автобус замінований та у нього при собі є автоматична зброя та велика кількість вибухівки.

В області було введено оперативний план «Заручник», СБУ введений план «Бумеранг». Зі зловмисником велися переговори. Центр Луцька був перекритий поліцією.

Відомо, що чоловік, який висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Потім викинув з автобуса гранату, яка не здетонувала.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив у Facebook, що підозрюваний в захопленні автобуса із заручниками у Луцьку - 45-річний двічі судимий громадянин України Максим Кривош.

Станом на 22:10 21 липня всі заручники з автобуса, захопленого вранці в центрі Луцька, були звільнені. Терорист Максим Кривош затриманий.