В результаті ДТП загинув чоловік / фото kyiv.npu.gov.ua

Поліція затримала водія автобуса, який вчора спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду в Києві біля станції метро «Видубичі».

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, водія автобуса, 1957 року народження, слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте такожУ Києві автобус виїхав на пішохідну зону: одна людина загинула, двоє постраждали (фото, відео)

Патрульні поліцейські провели тестування правопорушника на драгері. Результат показав відсутність у водія ознак алкогольного сп'яніння.

Наразі правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Санкція статті передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Досудове розслідування триває, в рамках якого слідчі встановлюють обставини та причини цієї смертельної автопригоди.

У поліції також повідомили, що після проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що водій автобуса виїхав за межі проїзної частини, де на тротуарі здійснив наїзд на пішоходів. «Внаслідок ДТП чоловік, 1977 року народження, загинув на місці події, двох жінок, 1965 та 1979 років народження, госпіталізовано до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості», - йдеться у повідомленні.

Смертельна ДТП з автобусом у Києві: що відомо

  • 28 жовтня у Києві біля станції метро "Видубичі" автобус виїхав на пішохідну зону біля зупинки та зніс МАФ.
  • В результаті аварії одна особа загинула, двоє - постраждали.