Водії інтенсивно пересуватися мостом, ігноруючи обмеження в тоннажі / фото Служба автомобільних доріг

На Дніпропетровщині водії вантажівок ігнорували обмеження руху на мосту через річку Чортомлик біля села Олексіївка Нікопольського району, що сьогодні обвалився.

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

«Попри обмеження для великовагового транспорту, встановлені відповідно до 4 експлуатаційного стану споруди, водії продовжували інтенсивно пересуватися мостом, ігноруючи обмеження в тоннажі. Як результат – сьогодні відбулась руйнація однієї секції штучної споруди», - повідомили у прес-центрі.

Відео дня

Зазначається, що в квітні 2020 року було проведено обстеження мосту. Технічний звіт планувалося надати у липні.

У відомстві додали, що вказаний міст внесено до переліку об’єктів, які підлягають ремонту у 2020 році.

У квітні було проведено обстеження мосту спеціалістами / фото ДСНС

Також наголошується, що в зв’язку з аварійною руйнацією мосту через р. Чортомлик у Нікопольському районі на автодорозі Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя км. 206+925 всім учасникам дорожнього руху необхідно планувати свої маршрути за виключенням вищезазначеної автодороги на ділянці Нікополь – Кривий Ріг та в зворотному напрямку.

фото ДСНС

Як повідомляв УНІАН, у селі Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області сьогодні вранці під час руху вантажного автомобіля через міст обвалилася одна з секцій споруди, в результаті чого фура нависла над водою.

За фактом обвалу мосту відкрито три кримінальні провадження: за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 1 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) та ч.1 ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.

Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, встановлюються всі обставини події.