Правоохоронці затримали зловмисників під час чергової спроби реалізувати 14,6 тис. підроблених американських доларів / фото поліція області

В Одесі затримано п'ятьох зловмисників, які збували великі партії підробленої валюти.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, викрито етнічну злочинну групу фальшивомонетників. До складу групи входили іноземці та громадяни України.

У четвер, 4 лютого, в Одесі правоохоронці затримали зловмисників під час чергової спроби реалізувати 14,6 тис. підроблених американських доларів.

Відео дня
фото поліція області

Встановлено, що учасники групи закуповували, зберігали і збували підроблені грошові кошти - банкноти номіналом 100 і 50 доларів. Вони діяли на території Києва, Київської, Одеської, Миколаївської та Кіровоградської областей.

Було проведено низку санкціонованих обшуків в автомобілях і за місцем проживання фігурантів. Виявлено та вилучено гроші різного номіналу і валюту, зброю, мобільні телефони, а також кліше для виготовлення підроблених купюр.

фото поліція області

П'ятьох зловмисників затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

фото поліція області

Вирішується питання про повідомлення їм підозр у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

фото поліція області

Вас також можуть зацікавити новини: