Роман Скрипник 23 липня захопив заручника, а згодом відпустив його і зник у лісопосадці / фото facebook.com/anton.gerashchenko.7

Поліція Полтавської області пообіцяла грошову винагороду за допомогу в затриманні чоловіка, який утримував у заручниках поліцейського.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив прес-офіцер Головного управління Національної поліції в Полтавській області Роман Гришин.

«Ми сьогодні оголосимо про те, що за інформацію, яка допоможе у розшуку особливо небезпечного злочинця, поліція заплатить грошову винагороду. Суму поки що я назвати не можу, це питання якраз зараз узгоджується», - розповів він.

Відео дня

За інформацією Гришина, зловмисника вже оголошено в розшук, і сьогодні все відділи поліції отримають на нього орієнтування.

Читайте такожНа Полтавщині всю ніч шукали чоловіка, який погрожував гранатою і захопив авто з поліцейським (відео)

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі.

Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення автомобіля і взяття заручника) та сховатися.

Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік у лісопосадку.

До пошуків зловмисника залучено поліцейських, нацгвардійців, кінологів з собаками, фахівців з квадрокоптера, вертоліт.

Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіціі та управління СБУ в області.

Прокуратура Полтавської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на життя співробітників правоохоронних органів і захоплення їх як заручників, зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ст. 348, ст. 349, ч. 1 ст. 263 КК України).