Внаслідок пожежі у 2019 році загинуло 9 осіб, з яких 8 громадян України / фото ДСНС

В Одесі завершено розслідування стосовно двох працівників і співвласника готелю «Токіо Стар», де під час пожежі у 2019 році загинули 9 осіб.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, обвинувальний акт спрямовано до Приморського районного суду Одеси.

Зокрема, обвинувальний документ стосується Вадима Чорного (одного зі співвласників готелю), старшого адміністратора й адміністратора, які підозрюються в порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі (ч. 2 ст. 270 КК України).

Відео дня

Читайте такожГоловою об асфальт: у Львові підлітки жорстоко побили свого однолітка (відео)

Зазначається, що внаслідок пожежі загинуло 9 осіб, з яких 8 громадян України, в тому числі 10-річна дитина і громадянка Австралії. Ще 10 осіб дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Як повідомили в прес-службі, під час досудового розслідування правоохоронці допитали 186 осіб (свідків, очевидців події, постраждалих), проведено впізнання 9 загиблих, здійснено 8 оглядів місця події, 11 обшуків, 84 виїмки документів, 31 судову експертизу.

Крім того, в рамках слідства правоохоронні органи повідомили про підозру за ч. 2 ст. 270 КК України другому співвласнику, а також відповідальному за ремонт електромережі готелю. Зараз ці два фігуранти переховуються від органів слідства й оголошені в розшук.

Досудове розслідування здійснювали слідчі поліції.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в ніч проти 17 серпня 2019 року під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб. У їх числі - жителі Одеської області (юнак, 2002 р.н. і дівчина, 2001 р.н.), двоє киян (чоловік, 1995 р.н. і жінка, 1996 р.н.), а також 58-річний житель Дніпропетровської області, харків'янин, 1984 р.н. і 73-річна громадянка Австралії. Крім того, мешканка Сум і її 10-річна дочка.

Власник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик, яка має двох малолітніх дітей, були заарештовані і поміщені в СІЗО. Співвласнику готелю і головному інженеру заочно повідомлено про підозру. Також у числі підозрюваних 30-річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч, коли сталася пожежа.

11 жовтня суд відпустив із СІЗО Паровик під нічний домашній арешт.

27 листопада Одеський апеляційний суд відпустив Чорного під домашній арешт.

15 жовтня Київський районний суд Одеси продовжив арешт і визначив заставу в розмірі понад 53 млн грн власнику готелю «Токіо Стар» Чорному. 23 червня 2020 року райсуд відмовився продовжити йому запобіжний захід.