В Одесі в ніч на 17 серпня 2019 року під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб / фото УНІАН

Київський районний суд Одеси відмовився продовжити запобіжний захід власнику готелю «Токіо Стар» Вадиму Чорному, в якому в серпні минулого року загинули 9 осіб. Як передає кореспондент УНІАН, про це Чорний повідомив в соціальних мережах.

«Суд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу. Спочатку - СІЗО, потім цілодобовий домашній арешт, потім нічний домашній арешт. Тепер суд відмовив прокуратурі навіть у ввічливому і незначному «особисте зобов'язання», - зазначає Чорний.

Він стверджує, що, згідно з експертизою, в готелі були відсутні порушення пожежної безпеки, які могли призвести до пожежі. Крім того, за його словами, є докази того, що готель підпалили, зокрема, це зробив якийсь російський терорист.

Відео дня

«Є безумовні сліди підпалу, встановлені експертизою. Є російський терорист, якого високоінтелектуальні прокурори випустили з України, і зараз більше всього бояться піти через це під суд. І суд зовсім не хоче прикривати прокуратуру за «військовою справою», - заявив Чорний.

Читайте такожПожежа в "Токіо Стар". Як готель у трамвайному депо перетворився для постояльців на смертельну пастку

Він вважає, що передбачуваний винуватець вже виїхав в Росію. Нібито є підтвердження (відеозапис) того, що, коли почалася пожежа, цей чоловік зайшов у свій готельний номер, який розташовувався навпроти пральні. В останній, за даними слідства, почалося загоряння.

Як припускає Чорний, після вчинення підпалу зловмисник міг вистрибнути з вікна пральні, потім повернувся у свій номер, забрав рюкзак з речами і втік.

Як повідомляв УНІАН, 15 жовтня Київський районний суд Одеси продовжив арешт і визначив заставу в розмірі понад 53 млн грн власникові готелю «Токіо Стар» Чорному.

Довідка. В Одесі в ніч на 17 серпня 2019 року під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб. У їх числі – жителі Одеської області (юнак, 2002 р. н. і дівчина, 2001 р.), двоє киян (чоловік, 1995 р. н. і жінка, 1996 р.), також – 58-річний житель Дніпропетровської області, харків'янин, 1984 р. н., і 73-річна громадянка Австралії. Крім того, мешканка Сум і її 10-річна донька.

У жовтні Приморський райсуд Одеси зобов'язав правоохоронців розслідувати обставини загибелі цієї дитини. Відповідний позов подав активіст Микола Коваль, який передбачає, що батько дівчинки міг врятувати дружину і дочку, але з незрозумілої причини не зробив цього.

Власник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик, у якої двоє малолітніх дітей, були заарештовані і поміщені в СІЗО. Співвласнику готелю та головному інженеру заочно повідомлено про підозру. Також в числі підозрюваних 30-річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч пожежі.

Всім фігурантам інкримінують порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 КК України).

11 жовтня суд відпустив із СІЗО Паровик під нічний домашній арешт.

27 листопада Одеський апеляційний суд відпустив Чорного під домашній арешт.