В Олександрії вчителька-антивакцинаторка ображала поліцейських / Скріншот

У місті Олександрія Кіровоградської області вчителька, яка не захотіла вакцинуватися від коронавірусу COVID-19 й була відсторонена від роботи рішенням директора, прийшла в школу, вела урок й ображала співробітників поліції, які прибули до неї у клас та вимагали припинити працювати.

Вчителька пропонувала правоохоронцям винести її з приміщення, а також зателефонувала в поліцію й поскаржилася, що копи зірвали їй урок, перевищили свої повноваження та несли загрозу її життю та здоров’ю, свідчить відео, опубліковане у Facebook місцевою мешканкою Світланою Бойченко.

Педагог назвала поліцейських, які прийшли до неї на урок, членами "організованого злочинного угрупування".

Відео дня

Читайте такожУ Києві проходив марш "антивакцинаторів", центр міста скували затори (фото, відео)"Вас, хлопчики, прийняли в організоване злочинне угрупування, і ви служите… невідомо кому… за три копійки", – говорила вчителька.

Також вона сказала, що має право не виконувати "явно злочинні накази".

"Стаття 60 Конституції говорить про те, що я, громадянка України, явно злочинні накази виконувати не буду… ви моїми правами керувати не маєте права, своїми правами керую я", – сказала вона й запропонувала правоохоронцям зачекати на неї у коридорі.

Копи не захотіли цього робити.

"…ну, виносьте, виносьте. Відстороняйте… Беріть і несіть…", – заявила вчителька.

Пізніше співробітники поліції таки вийшли з кабінету. 

Бойченко повідомила, що інцидент трапився у четвер, 11 листопада, під час уроку історії в учнів 9-А класу.

Раніше стало відомо, що у селищі міського типу Єзупіль Івано-Франківської області один із лідерів українських "антивакцинаторів" – львівський блогер Остап Стахів, та його прихильники без масок увірвалися в ліцей та зірвали навчання.

Зловмисники вимагали, щоб до роботи повернули вчительку початкових класів Галину Бусько, відсторонену від виконання обов'язків наказом директора через відмову вакцинуватися від COVID-19.

Нагадаємо, з 8 листопада Міністерство охорони здоров'я своїм наказом відсторонило від роботи осіб, які, зокрема, працюють у сфері освіти й не захотіли робити щеплення.

Статистика госпіталізації хворих на коронавірус протягом 1-7 листопада / інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.