"Антивакцинатор" Остап Стахів з посіпаками вступився за вчительку ліцею, яка також не захотіла щеплюватися / фото kurs.if.ua

У селищі міського типу Єзупіль Івано-Франківської області львівський блогер, один із лідерів українських "антивакцинаторів" Остап Стахів та його прихильники увірвалися в ліцей і зірвали навчання.

"Антивакцинатори" без масок увірвалися до навчального закладу та вимагали, щоб вчителька початкових класів Галина Бусько, відсторонена від роботи наказом директора через відмову вакцинуватися від коронавірусу COVID-19, повернулася до роботи, пише kurs.if.ua з посиланням на відомості голови Єзупільської територіальної громади Ігоря Лукашевича.

За його словами, у ліцеї знаходилися близько 20 прихильників блогера.

Відео дня

Лукашевич просив "антивакцинаторів" закрити ніс та рот медичними масками, але вони не захотіли це робити й огризалися: "Застав мене вдіти маску. Ти хто?.. Геноцидник!.. Ти щось заплутався…".

Читайте такожУ Києві проходив марш "антивакцинаторів", центр міста скували затори (фото, відео)До ліцею приїхали співробітники поліції й зловмисники вимагали від них, щоб Бусько дозволили працювати. "Антивакцинатори" погрожували, що буде "народне затримання".

Зловмисники також не хотіли, щоб правоохоронці знімали їхні дії на відео, однак самі вели стрім у соцмережах.

У ліцеї працює 61 особа, і лише Бусько відмовилася робити щеплення від коронавірусу чи ПЛР-тест, щоб мати право продовжувати працювати.

Вчителька говорила, що вважає вакцинацію медичним дослідженням, і не хоче ставити на собі експеримент.

"Я написала, що я не згідна вакцинуватися. Бо вакцинуватись чи не вакцинуватися – це моя воля. Які я вважала за потрібне щеплення, я зробила…", – сказала Бусько.

"Антивакцинатори" вступилися за Галину Бусько, яка також не захотіла щеплюватися / фото kurs.if.ua

Варто зазначити, що Стахів назвав вакцинацію від COVID-19 "евтаназією та клеймом звіра".

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я своїм наказом з 8 листопада відсторонило від роботи осіб, які, зокрема, працюють у сфері освіти й не вакцинувалися від коронавірусу.

Вакцинація в Україні розпочалася наприкінці лютого. Станом на 8 листопада повністю щеплені – отримали дві дози вакцини, 8 038 054 особи. За офіційними відомостями, населення України становить понад 41 млн осіб.

Інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.