Комісія встановила, що в результаті дій забудовника порушені межі будівництва та пошкоджено проїжджу частину / фото facebook.com/sergonaumovich

У Києві розпочали демонтаж незаконних конструкцій будівлі нового ТРЦ на проспекті Леся Курбаса, що на кінцевій зупинці швидкісного трамвая.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко під час онлайн брифінгу.

Він зазначив, що місто змусило забудовника прибрати частину об’єкту, яку він незаконно звів на дорозі. Кличко показав відео про те, як будівельники розпочали демонтаж конструкції.

Відео дня

Читайте такожПоліцейські Криму інсценували вбивство та затримали замовника злочину - Стрижак (фото, відео)

«Як тільки з’явилася інформація, місто одразу направило на будівництво комісію з перевіркою. Працівники ШЕУ Святошинського району виявили порушення меж будівництва. Тому керівництво комунальної корпорації «Київавтодор» звернулось до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, прокуратури столиці та поліції щодо реагування на правопорушення», - сказав мер.

За його словами, комісія встановила, що в результаті дій забудовника порушені межі будівництва та пошкоджено проїжджу частину, а в дорожнє покриття встановлена монолітна залізобетонна опора.

«Замовник будівництва не отримував та й не міг отримати погодження будувати на дорозі. До того ж фахівців «Київавтодору» спочатку не допустили на об’єкт для огляду й оцінки завданих місту збитків. І забудовник спочатку відмовлявся прибрати конструкцію. Але після деяких аргументів щодо можливих «перспектив» місто змусило забудовника погодитися і прибрати витвір будівельного «креативу» з дороги. Власним коштом. Вчора під вечір забудовник розпочав роботи з демонтажу конструкції з проїжджої частини. І також відновить там дорогу», - розповів Кличко.

Мер додав, що земельну ділянку для зведення цього ТРЦ Київрада виділила в 2010 році.

За даними ЗМІ, ТРЦ April City будують екс-чиновники КМДА часів Леоніда Черновецького - Денис Басс і Віталій Журавський, які працювали його заступниками до 2010 року. Водночас, зідно з паспортом об'єкта, замовник будівництва ТРЦ April City - ТОВ "Фаворит-Поліс".

ТРЦ April City - це друга черга сусіднього ТЦ Апрель. Перша черга проекту в 6000 кв. м була введена в експлуатацію ще в 2014-му. Друга черга повинна була стати більш масштабною. Згідно з інформацією на сайті девелопера, її загальна площа ТРЦ складе 90 900 кв.м.

На початку червня в соцмережах з'явилися фотографії будівництва ТРЦ April City на станції швидкісного трамваю "Кільцева дорога", на яких видно, що будівництво зайняла одну смугу проїжджої частини. Це викликало резонанс та обурення киян.