За словами засудженого, травму він отримав з власної необережності / фото УНІАН

 У Кропивницькій виправній колонії засуджений помер внаслідок отриманих на виробництві опіків.

Як повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, співробітниками офісу омбудсмена здійснено дистанційний моніторинг Кропивницької виправної колонії №6.

Встановлено, що 12 серпня до медичної частини колонії звернувся засуджений, який був відряджений в другу зміну на виробництво паливних брикетів.

Відео дня

Чоловік поскаржився на опіки лівого та правого передпліччя рук і лівої та правої гомілок ніг.

Зі слів засудженого, травму він отримав з власної необережності.

Працівники колонії викликали "швидку", однак за рішенням диспетчера та чергового старшого лікаря зміни Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області Кіровоградської облради постраждалому відмовили у виїзді карети швидкої медичної допомоги та наданні невідкладної екстреної допомоги.

Читайте такожНа Кіровоградщині на посту застрелилася 27-річна працівниця колонії

Про подію було негайно повідомлено правоохоронців, за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.271 Кримінального Кодексу (порушення вимог законодавства про охорону праці).

Засудженого було доставлено до обласної лікарні власним транспортом співробітників виправної колонії.

14 серпня чоловікові було проведено оперативне лікування, він перебував в палаті інтенсивної терапії опікового відділення у тяжкому стані.

Внаслідок отриманих опіків близько 4:00 21 серпня засуджений помер.

"Ситуація перебуває на контролі Уповноваженого ВРУ з прав людини", - уточнили у прес-службі.

Новини на тему:

  • 16 грудня 2019 року в Кропивницькому слідчому ізоляторі ув'язнені вчинили бунт. Один із них наніс тілесні ушкодження штатному психологу.
  • 18 грудня у СІЗО запровадили 30-денний спеціальний режим та відрядили спецпідрозділи поліції.
  • Прокуратура Кіровоградської області відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку адміністрації Кропивницького СІЗО, що спричинила значні матеріальні збитки (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).
  • В рамках проведення заходів щодо підтримання правопорядку в Кропивницькому слідчому ізоляторі працівниками державно кримінально-виконавчої служби викрили схованку, у якій ув’язнені зберігали велику кількість заборонених предметів.
  • Встановлено, що мінімум 78 в’язнів зазнали тілесних ушкоджень під час спецоперації в установі 18 грудня.