Пошуки зловмисника досі тривають / фото pl.npu.gov.ua

Понад добу на Полтавщині триває спецоперація з пошуку злочинця - правоохоронці відучора шукають озброєного 32-річного чоловіка. Напередодні під час затримання він погрожував підірвати гранату й схопив копа, а після перемовин погодився обміняти заручника на полковника поліції Віталія Шияна.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Нападником виявився місцевий житель. Він уже мав проблеми із законом - зокрема, через грабежі та наркотики. Зловмисник утік на авто, утримуючи заручника та навіть зміг безперешкодно виїхати з Полтави. Через кілька годин полковника поліції він відпустив, кинув автомобіль, і втік у лісопосадку. 

Правоохоронці працюють вже понад добу і ні на мить не припиняють пошуки. Журналістів на місце проведення операції не допускають, оскільки бояться, що вони якимось чином опосередковано, самі того не відаючи, зможуть допомогти злочинцеві і виказати точне місце перебування правоохоронців.

Читайте такожЗахоплення авто в Полтаві: у МВС пояснили, чому дозволили втекти злочинцю

Правоохоронці працювали всю ніч, літали гелікоптери та поліцейські ходили із тепловізорами, були кінологи із собаками. Вони прочісували велику територію, заходили до кожного покинутого будинку. 

Сьогодні вранці відбулася нарада серед керівництва правоохоронців Полтавщини. Там були присутні представники Нацполіції, Нацгвардії, СБУ, Вибухотехнічної служби. Вони вирішили, що територію пошуку потрібно дещо розширити. 

Зараз вони почали застосовувати квадрокоптери. Наразі задіяно близько 300 правоохоронців.

Сусіди Романа Скрипника заявили, що він доволі хороша людина і має хороших батьків, проте має запальний характер.