Зараз розшукують зловмисника на Полтавщині поблизу села Великий Байрак / фото suspilne.media

Рішення про те, відпустити зловмисника чи нейтралізувати його в машині, приймалося безпосередньо полковником Шияном, який був у заручниках у полтавського злочинця.

Про це Громадському радіо розповів директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Зараз розшукують зловмисника на Полтавщині поблизу села Великий Байрак. За попередніми даними, злочинець може ховатися у полях та лісосмугах. Район пошуку - близько декількох сотень гектарів.

Відео дня

Читайте такожЗахоплення авто з поліцейським у Полтаві: за допомогу в затриманні втікача обіцяють винагороду

«Скрипнику не дали втекти йому дали спробувати зникнути, але на це була причина - у зловмисника була граната, яку він погрожував застосувати, що пошкодило б і йому, і оточуючим. Тому краще нехай тепер в лісах проходить операція з його пошуку, ніж він застосував би гранату. Рішення приймалося на місці полковником Шияном - дозволити зловмиснику піти і затримувати його потім в іншому районі, або намагатися нейтралізувати його безпосередньо в машині. Це відповідальність поліцейського, який знаходився разом з ним. Полковник вибрав такий оптимальний варіант», - пояснив Шевченко.

За словами Шевченка, правоохоронці провели бесіди з жителями довколишніх сіл і попросили їх не виходити з будинків і не контактувати з незнайомцями. У разі появи підозрілих незнайомців жителям сказали повідомляти в поліцію. Правоохоронці сподіваються, що зловмисник не візьме в заручники нікого з жителів населеного пункту.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника кримінального розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому згідно з його вимогами автомобілі.

Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за вчинений злочин (викрадення автомобіля і захоплення заручника) і сховатися.

Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік в лісопосадку.

До пошуків зловмисника залучені поліцейські, нацгвардійці, кінологи з собаками, фахівці з квадрокоптерами, вертоліт.

Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіції та управління СБУ в області.

Прокуратура Полтавської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на життя співробітників правоохоронних органів і захоплення в якості заручників, зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ст. 348, ст. 349, ч. 1 ст. 263 КК України).