Ілюстрація REUTERS

Громадянину Узбекистану Сухробу Карімову, який погрожував вибухом у приміщенні банку в центрі Києва, буде призначена психіатрична експертиза.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив прокурор Олександр Жила після засідання Печерського районного суду Києва, який обрав Карімову безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Слідчий суддя оголосила рішення, згідно з яким до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці до 1 жовтня без визначення застави", - сказав прокурор.

Відео дня

Читайте такожТерорист захопив банк і погрожував підірвати бізнес-центр у Києві: всі подробиці (фото, відео)

Жила пояснив, що суд пристав на його клопотання про закрите засідання "у зв'язку з тим, що ми з'ясовували питання стосовно стану здоров'я підозрюваного, з'ясовували достовірність інформації у ЗМІ щодо перебування його на обліку у психоневрологічному диспансері".

За його словами, сторона обвинувачення "не бажає давати трибуну для оголошення поглядів підозрюваної у вчиненні терористичного акту особи".

Як повідомив прокурор, Карімов спростовував інформацію, що він перебуває на обліку у психіатра, і сказав, що ніколи не лікувався у психіатра.

Разом з тим, наголосив Жила, психіатрична експертиза підозрюваному все ж буде призначена, а в суді підозрюваний поводився цілком адекватно.

Окрім того, за словами Жили, сторона захисту клопотала про запобіжний захід для Карімова, не пов'язаний з триманням під вартою, а саме - домашній арешт. Але прокурор зауважив, що в Києві Карімов не має постійного місця проживання, мешкав у хостелі, а визначати його місце проживання за його реєстрацією у Бердянському районі обвинувачення вважало за недоречне.

Також прокурор повідомив, що підозрюваний в суді не визнав свою вину.

Як повідомляв УНІАН, 3 серпня близько 12:20 до банку в будівлі бізнес-центру "Леонардо" на розі вулиць Володимирської та Богдана Хмельницького у Києві увійшов чоловік і заявив, що у нього в рюкзаку вибухівка.

Співробітники правоохоронних органів встановили, що це громадянин Узбекистану Карімов, який проживає у Києві. Близько 15:00 зловмисника затримали.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом теракту. Карімову вручили підозру за ч. 1 ст. 258 (вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу.