Жінка отримала два щеплення проти правця в 1996 році / фото - ua.depositphotos.com

У Запоріжжі була зафіксована смерть від правця. Померла Літня жінка. Вона, вважають лікарі, заразилася інфекцією в місті, бо на її п'ятці була виявлена трофічна виразка. 

Про це передає Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Так, 84-річну жінку у важкому стані доставили в лікарню Запоріжжя. Лікарі діагностували у неї правець. Рятувати жінку було пізно, вона померла.

Відео дня

На думку лікарів, місцева жителька заразилася правцем в городі, під час роботи на своїй дачній ділянці. До такого висновку вони прийшли через трофічної виразки на лівій п'яті жінки.

Читайте такожСкрізь вогонь та все в диму: в Запоріжжі горів острів Хортиця (фото)Пенсіонерка отримала травму на ступні і протягом п'яти наступних днів почала відчувати симптоми зараження правцем. У жінки боліло горло, вона відчувала дискомфорт при ковтанні їжі. 

"Оглянувши хвору, сімейний лікар виявив неврологічну симптоматику і запідозрив гостре порушення мозкового кровообігу. Того ж дня після низки додаткових обстежень жінку госпіталізували у відділення реанімації. Стан хворої був важким. Увечері лікарі зафіксували наростання дихальної недостатності, жінку перевели на ШВЛ. За весь час перебування в стаціонарі хвора була у вкрай важкому стані. Через два дні жінка померла", - розповіли в центрі.

Відзначається, що жінка отримала два щеплення проти правця в 1996 році. Про це свідчать записи в медичній документації.

Раніше УНІАН вже повідомляв про те, що таке сепсис, яка у нього класифікація, А також чому він виникає і як проявляється.

Також вас можуть зацікавити новини: