REUTERS

Президент України Володимир Зеленський прокоментував звільнення заручників у Луцьку, які з самого ранку були в полоні в рейсовому автобусі в центрі міста.

Про це президент написав у своєму Facebook.

Зеленський наголосив, що спецоперація силовиків з порятунку людей пройшла без жертв.

Відео дня

"Вітаю всіх, хто весь день боровся за звільнення людей у Луцьку й фактично – за їхні життя. Ми всі переживали й стежили за розвитком подій, напрацьовували плани та змінювали їх з огляду на ситуацію. Життя людини – найважливіша цінність. Ми не втратили нікого. Сьогодні рідні та близькі можуть обійняти всіх, хто простраждав день в автобусі під прицілом. Тероризму немає місця в жодній країні", - йдеться у повідомленні глави держави.

Читайте такожАваков повідомив про затримання спільників луцького терориста

Нагадаємо, сьогодні вранці в Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус "Берестечко - Краснилівка", який наказав водію доправити на центральну площу міста.

Упродовж усього дня з ним тривали переговори щодо звільнення людей. Інколи зловмисник стріляв у бік правоохоронців та кидав боєприпаси. Відомо, що чоловік висловлював обурення "існуючою системою в Україні".

Ввечері Володимир Зеленський виконав одну з його вимог, записавши коротке відео у Facebook. Після звільнення людей запис було видалено.

Заручників, яких усього було 13, звільнили близько 22-ї години. Зловмисника затримано.