Гендиректор МТСБУ Володимир Шевченко підсумував результати засідання \ УНІАН

МТСБУ у листопаді 2019 року анонсувало створення інноваційного хабу, який буде допомагати розвивати і просувати технологічні стартапи у сфері страхування та безпеки дорожнього руху. Для участі в роботі хабу стартапам було запропоновано надати Бюро презентації проектів для співпраці.

Читайте такожУкраїнський ринок ОСАЦВ за підсумками 2019 року зріс до 5,1 мільярда гривень

В МТСБУ організована експертна група, яка проводить аналіз запропонованих інноваційних рішень і сервісів, а також приймає рішення про доцільність підтримки стартапу, встановлює механізми та шляхи підтримки (допомога в отриманні фінансування, медіапідтримка, організаційна підтримка), передає forinsurer.com.

Відео дня

Перше засідання експертної групи відбулося наприкінці лютого, на якому були розглянуті презентації трьох стартапів: "Мій поліс", "Opendatabot" і "Штрафи UA".

В ході засідання керівники запрошених стартапів презентували рішення, які вже працюють і досить популярні у сфері надання відкритих даних, діджитализації дорожнього руху, страхування, так і нові ідеї, які можна втілити і розвинути за підтримки МТСБУ.

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко підсумував результати засідання: "Ми зацікавлені пропозиціями, з якими ознайомились на зустрічі. Деякі з них, наприклад, створення мобільного додатку «електронний європротокол», перспективні з точки зору доповнення роботи наявних сервісів Бюро. Веб-сервіс «електронний європротокол» має певні обмеження, властиві веб-інтерфейсам. Вони можуть бути подолані шляхом створення версії для мобільних пристроїв. Це розширить коло користувачів «електронного європротоколу» і підвищить зручність його використання.

Як надихаючий і соціально значимий оцінюємо проект стимулювання водіїв до безпечного водіння за рахунок введення діджитальних механік лояльності. Ігрова форма (рейтинги безпеки водіння, опція відстеження поліпшення власної поведінки за кермом тощо), наявність системи бонусів робить таку ідею дуже сучасною та затребуваною. Сподіваюся, поєднання адміністративних методів контролю за дотриманням правил дорожнього руху за інноваційними мотивуючими підходами допоможе подолати тривожну ситуацію зростання останнім часом кількості і наслідків ДТП в Україні.

Ми були приємно здивовані рівнем запропонованих ідей, якістю підготовлених презентацій, розумінням питань, що хвилюють українських автовласників. Зараз переходимо до етапу детальної оцінки перспектив взаємодії та обговорення конкретних механізмів і умов співпраці. Чекаємо на нові захоплюючі інноваційні пропозиції".