Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко запустив власний відеоблог на Youtube під назвою O.Tkachenko.kyiv.

«Вже чотири місяці я депутат нового парламенту. Навіть цілий глава комітету. Повірте, відтоді моє життя змінилося докорінно. Можливо, і вам буде цікаво поглянути на владу зсередини? Для цього і заводжу цей відеоблог, який може стати платформою нашого з вами спілкування», - каже Ткаченко у вступному слові.

У ролику депутат наголошує, що головною проблемою киян є байдужість влади і корупція, які проявляються у хаотичній забудові та неохайному стані міста.

«Висотки натикані тут і там, дороги, яких немає, і гаряча вода відсутня днями і місяцями. І МАФи, і наливайки, і сміття.  А все - тому що владі байдуже», - каже він.

Як приклад байдужості Ткаченко наводить Подільсько-Воскресенський міст, який ніяк не добудують вже 26 років. Альтернатива - Варшава, де за рік було введено в дію дев’ять станцій метро. Натомість, в Києві – жодної, розповідає депутат.

«Чому в європейських столицях живеться краще, ніж в Києві? Та що там європейських – навіть у Харкові, Львові та навіть у Вінниці. Лише тому що влада в цих містах належить містянам. Тому я вирішив почати із Закону про столицю», - каже Ткаченко.

«Як насправді пишуться закони? Збираються депутати "Слуги народу" від Києва, звичайно, з іншими колегами по партії і пишуть проект. Потім починається справжнє пекло. Десятки експертів, сотні годин робочих груп. І лише після цього закон готовий до прийняття у першому читанні. Хоча, насправді, найважливішими були зустрічі з киянами. Це понад тисячу людей, десятки тисяч у соцмережах. Ми прийняли понад два десятки поправок для цього закону, які надійшли безпосередньо від киян. Приємно вразили. Кияни готові до реального самоуправління, європейського самоуправління в місті. Як насправді стоси паперів можуть змінити наше життя на якісне і нове? - Просто. Новий закон - нові правила», - розповідає Ткаченко.

Також він у загальних рисах окреслив, як на практиці діятиме закон.

«Деснянський район, Троєщина. І я тут колись жив. 370 тисяч жителів – населення цілої Ісландії. В Києві десять таких «Ісландій». Як за цим угледіти? Повертаємо владу в райони і розподіляємо міський бюджет. На місці ж добре і краще видно хто і де «втомився». Як сьогодні приймаються рішення в Києві? Державну адміністрацію призначає президент за поданням Кабміну, майже нічого не вирішує мер, а ще є депутати, які розподіляють землю. За новим законом усе інакше. Уся повнота влади в місті належатиме меру», - розповідає депутат.

«Все буде розвиватися зонами, де є місце і для зон відпочинку, і ділових центрів, університетів, і дитячих садочків. І, звичайно, якісні дорожні розв’язки. І сюрприз для забудовників: хочете будувати в історичному центрі міста? Більше не вийде. Спробуйте ще пройти жорсткий архітектурний конкурс. Кожному районі з’явиться сучасний центр соціальних послуг, і не потрібно буде кожного разу їздити за цим на Хрещатик. А ще – моніторинг: повітря, землі, води, будівництва, і ще – мостів», - заявив Ткаченко у ролику.