Рецепти млинців / Фото: pixabay.com

Наближається Масляна. Ми вирішили підібрати для Вас кілька перевірених рецептів млинців. У Вас ще є час випробувати їх і вибрати найкращий, яким Ви у святковий день нагодуєте всю родину.

Читайте такожЗі шпинатом, сьомгою та апельсином: оригінальні рецепти млинців на Масляну 2020 (відео)

Отже, якщо у кишені протяг, а поїсти млинців хочеться - беріть на замітку наш рецепт млинців на воді.

Відео дня

Млинці на воді

курячі яйця – 2 шт.

кип'ячена охолоджена вода – 1 ст.

кип'ячена гаряча вода – 1 ст.

борошно – 2 ст.

цукор – 3 ст. л.

щіпка солі

олія – 3 ст. л.

Яйця збити міксером з сіллю і цукром. Додати склянку охолодженої води. Знову все ретельно збити до отримання міцної піни. Повільно додаємо в тісто борошно, не припиняючи збивати все міксером. Потім додати склянку гарячої води з 3 ст. л. олії. Тісто повинне вийти рідким, як кефір. Смажити млинці на змащеній маслом сковороді. Готові млинці змащувати вершковим маслом.

Рецепти млинців / Фото: pixabay.com

Тонкі млинці на молоці та окропі

Борошно - 1 склянка

Яйце - 2 штуки

Молоко - 1 стакан

Сіль за смаком

Рослинна олія - 2 столові ложки

Окріп - 1 стакан

Збити в піну яйця з сіллю. Додати склянку окропу і продовжуючи збивати додати холодне молоко. Всипати борошно, додати рослинна олію. Випікати на сковороді, змащеній будь-яким маслом.

Рецепти млинців / Фото: pixabay.com

Млинці на молоці

Молоко - 500 мл

Яйце - 2 штуки

Сіль - щіпка

Цукор - 3 столові ложки

Борошно - 1,5 склянки

Рослинна олія - 2 столові ложки

Розпушувач - на кінчику ножа

У молоко кімнатної температури вбити яйця, додати сіль і цукор. Добре збити. Поступово ввести муку. Довести до консистенції нежирної сметани. Додати розпушувач. Дати тісту постояти 15-20 хвилин, потім додати олію.

Жарити млинці на сильно розпеченій сковороді, змащеною олією.

Рецепти млинців / Фото: pixabay.com

Заварні млинці на кефірі

Читайте такожРецепти простих і смачних пирогів на кефірі

Кефір - 300 мл

Яйця - 2 шт.

Рослинна олія - 3-4 ст. л.

Цукор - 1,5 ст. л.

Сіль - 0,5 ч. л.

Борошно - 170 р

Вода - 150 мл

Сода - 0,5 ч. л.

Яйця, сіль і цукор збити до однорідності. Додати до збитих яєць частину кефіру, потім просіяне борошно. Добре перемішати й додати решту кефір. В окріп додати соду і влити в тісто. Перемішати. Додати рослинну олію. Дати тісту постояти 15 хвилин. Смажити на сковороді, змазаній рослинною олією.

Млинці без яєць

300 г борошна

250 мл молока

4 ст. л.  олії

1/4 ч. л. соди

цукор і сіль за смаком

Просіяти борошно, всипати цукор і сіль, перемішати. Поступово влити в суху суміш молоко, добре перемішати. Додати гашену соду, влити олію і залишити тісто на 10 хвилин. Смажити млинці на змащеній олією сковороді.