Ідеальний бісквіт – як приготувати / фото: ua.depositphotos.com

Бісквіт – простий на перший погляд кондитерський виріб, який має безліч варіацій. Класичний бісквіт часто використовується як основа для тортів, тістечок і складного багатошарового печива.

Читайте такожЯк приготувати неймовірний "Медовик": рецепти ніжно-соковитого торта

Бісквітне тісто містить мінімум доступних інгредієнтів, які є на будь-який домашній кухні, воно легко збивається міксером і просто випікається. Потім з нього знімають скоринку і просочують його лікером або джемом, глазурують, змащують кремом або прошаровують мармеладом.

Відео дня

Приготувати цей смачний десерт дуже легко вдома. І звісно, торти з домашнього бісквіта з домашнім кремом надзвичайно смачні.

Класичний бісквіт

  • Борошно - 1 ст.
  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 1 ст.
  • розпушувач - 1 ч. л.
  • вершкове масло (для змащування форми) - 50 г
  • крохмаль - 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Чорний шоколад – 100 г
  • білий шоколад – за смаком
  • молоко тепле – 3 ст. л.

Змащуємо форму для випічки. Розігріваємо духовку до 180°С.

Відділяємо жовток від білка. Білки ставимо у холодильник. Жовтки збиваємо з 0,5 ст. цукру (на водяній бані) до стану білої маси.

Борошно, розпушувач, крохмаль – просіюємо в одну ємність.

Білки збиваємо в міцну піну, додаючи в процесі 0,5 ст. цукру.

Ніжний і пухкий бісквіт – рецепт / фото: ua.depositphotos.com

До жовтків поступово додаємо борошняну суміш і частинами збиті білки.

Бісквітне тісто ретельно та акуратно перемішуємо.

Виливаємо готове тісто в форму і випікаємо при температурі 180°С приблизно 20-25 хвилин. Виймаємо з форми, даємо охолонути.

Готуємо шоколадну глазур. Подрібнюємо плитку шоколаду і розтоплюємо на водяній бані (миска з шоколадом не повинна торкатися води). Додаємо тепле молоко. Все перемішуємо, доводячи до однорідного стану.

Прикрашаємо бісквіт шоколадною глазур’ю з чорного шоколаду та стружкою білого шоколаду.

Пишний бісквіт на кефірі

  • Кефір – 0,5 л.
  • цукор – 2 ст.
  • борошно – 3 ст.
  • яйця – 2 шт.
  • сода - 1 ст. л. без гірки (погасити оцтом)
  • олія - 2 ст. л.

У велику миску налити кефір. Потім додати соду погашену оцтом, яйця, цукор, борошно і олію. Все збиваємо міксером і в духовку.

Випікати при температурі 180°С, готовність перевіряти дерев’яною шпажкою або сірником (мають бути сухі).

Рецепти найкращого бісквіта / фото: ua.depositphotos.com

Цей бісквіт можна використовую як основу для торта з кремом, спокійно розрізаючи його на частини, адже він виходить доволі високий. А можна бісквітик їсти й так, наприклад, із запашним молоком.

Шоколадний бісквіт

  • Яйця – 6 шт.
  • цукор – 180 г
  • борошно – 150 г
  • какао – 30 г

У мисці збити яйця з цукром і ванільним цукром, без поділу на білки і жовтки. Спочатку на низьких оборотах міксера змішати яйця.

Потім всипати поступово цукор і збільшити обороти міксера до максимального і збити не менше 4-5 хвилин до отримання пишної світлої маси.

У просіяне борошно додати какао, добре все розмішати вінчиком, борошно з какао необхідно кілька разів просіяти разом, щоб наситити їх киснем. У кілька прийомів додати борошно з какао в збиті яйця.

Дуже обережно й акуратно, але при цьому максимально ретельно і не дуже довго, замісити бісквітне тісто силіконовою лопаткою, рухом знизу вгору, від країв до центру.

Дно і боки форми, застелити пергаментним папером. Вилити готове тісто в форму і розподілити якомога рівніше.

Читайте такожНайкращі рецепти кексів: як приготувати повітряний та ароматний десерт

Духовку попередньо розігріти до 180°С градусів і випікати бісквіт 25-30 хвилин. Час випічки і температуру, потрібно пристосовувати до кожної духовці індивідуально! Дверцята духовки не можна відкривати перші 20 хвилин, щоб шоколадний бісквіт не осів.

Після випічки дістати бісквіт і перевірити готовність за допомогою зубочистки.

Готовий гарячий бісквіт залишити у формі на 15 минути для охолодження. Потім акуратно дістати бісквіт з форми, зняти папір для випічки, перекласти на решітку і залишити охолоджуватися.

Остиглий бісквіт накрити серветкою або паперовим рушником і дати вилежатися при кімнатній температурі 8-12 годин, тоді при просочуванні сиропом бісквіт не буде розмокати й кришитися при нарізанні.