Салати без майонезу найкращі рецепти / фото ua.depositphotos.com

Вишукані салати без майонезу підійдуть як на кожен день, так і з гідністю зможуть прикрасити святковий стіл.

Читайте такожПрості та смачні салати – як приготувати

Їх можна заправити йогуртом, сметаною, оливковою або кунжутною олією. А якщо додати ще й гірчицю, сік лимона або часник, то смакові поєднання заграють зовсім незвичайними барвами.

Відео дня

Легкі, смачні та прості у приготуванні салати без майонезу, до того ж без шкідливих для фігури складових. Вони стануть паличкою-виручалочкою для тих, хто хоче зберегти стрункість.

Салат з пекінською капустою та грушею

  • Копчена курка – 300 г
  • Пекінська капуста – 300 г
  • Груші – 100 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Рослинна олія – 60 мл
  • Гірчиця зерниста – 10 г
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Від пекінської капусти відокремлюємо зелену частину з листочками. Ніжні зелені листочки дрібно шаткуємо. Чим тонше вийде нарізка, тим ніжнішим і красивішим буде салат.

Для приготування салату використовуємо курячу грудинку. Знімаємо з неї шкіру і нарізаємо м’ясо тонкою соломкою. У глибокій мисці з’єднуємо нарізану капусту і курку.

Груша повинна бути стиглою та солодкою, і при нарізанні має тримати форму й не розвалюватися. Шкірку не очищати. Очистити грушу від насіння та серцевини, нарізати соломкою і відправити до салату.

Як приготувати салат без майонезу / фото ua.depositphotos.com

Перетерти горіхи між долонями, щоб позбутися зайвого лушпиння. Розламати горішки, щоб трохи їх подрібнити, і додати до салату. За бажання додати сіль. Розмішати всі складові й приступаємо до приготування заправки.

У глибокій тарілці з’єднуємо чорний мелений перець, французьку гірчицю в зернах, рослинну олію й перемішуємо до однорідності. Відправляємо заправку в практично готовий салат і перемішуємо, щоб вона потрапила в усі куточки й просочила кожен листочок.

Салат з курятиною без майонезу

  • Курка відварна – 70 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Редис – 1-2 шт.
  • Салат-латук – кілька листочків
  • Петрушка – гілочка
  • Кріп – гілочка
  • Маслини – 2 шт.
  • Огірки – 0,5 шт.
  • Помідори – 0,5 шт.
  • Кунжут – 10 г

Для заправки

  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком

Куряче м’ясо нарізати, яйця почистити й розрізати четвертушками. Помідори нарізати скибочками, огірки – стрічками, редис – соломкою.

Приготувати заправку, акуратно змішавши всі інгредієнти.

На широке блюдо викласти чисті листки салату, викласти м’ясо, овочі, яйця, маслини. Порвати чисту зелень руками й викласти зверху. Скропити приготовленою заправкою та посипати кунжутом.

Салат "Нісуаз" із тунцем

  • Тунець консервований – 1 бляшанка
  • Анчоуси – 6 шт.
  • Маслини – 0,5 ст.
  • Помідори – 2 шт.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Салат-латук – 10 листочків
  • Сіль – за смаком
  • Базилік – 1 ч.л.

Для заправки

  • Діжонська гірчиця – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Часник – 2 зубчики

Анчоуси та тунець дістати з баночок, злити рідину з маслин, промити салатні листя та помідори, почистити часник.

Салатне листя порвати руками й викласти на тарілку, зверху – анчоуси й тунець.

Відварну картоплю нарізати, викласти в тарілку поверх решти інгредієнтів. Нарізати помідори, теж красиво викласти в салат.

Рецепти салатів без майонезу / фото pinterest.es

Скибочками нарізати варені курячі яйця. Маслини нарізати у довільній формі – кільцями, половинками, вздовж на 4 частини та ін. Викласти у центр салату.

Готуємо заправку для салату. Часник видавлюємо через прес. До оливкової олії додати гірчицю та часник, ретельно перемішати, додати в салат, рівномірно поливаючи всі складові в тарілці (можна заправку подати окремо).

Трохи солити й посипати сушеним базиліком. Смачний салат готовий до подачі на стіл!

Салат із баклажанів та помідорів

  • Помідор – 2-3 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Кріп (зелень) – 1 пучок
  • Зубчик часнику – 2 шт.
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком

Баклажан промити та обсушити. Нарізати баклажан у миску скибочками, посолити й залишити на 10 хвилин.

Читайте такожАроматне й ніжне різотто: як приготувати смачну страву

В іншу миску нарізати великими скибочками помідори та болгарський перець.

Баклажани обсмажити на сковороді з 3 ст. л. рослинної олії 3-4 хвилини до м’якості.

У миску додати півкільцями нарізану цибулину, дрібно нашаткований кріп, обсмажені баклажани та 2 пресованих зубчики часнику. Перемішати й посолити за смаком.

Салат із баклажанів з помідорами готовий. Викласти на блюдо і подавати до столу.