З 24 січня в Україні пройде мокрий сніг / Фото УНІАН

До кінця січня погода в Україні кардинально не зміниться.

Читайте такожВ Україні сьогодні без опадів, температура до +7° (карта)

Про це "Фактам" розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

Відео дня

"До 20 січня в Україні переважатиме погода без опадів. Її визначає поле підвищеного тиску. Вночі та вранці очікуються тумани. Ночами буде підмерзати - температура вночі від 0 до 5 градусів морозу, у Карпатах та Прикарпатті - до мінус 6-11 градусів. Вдень близько нуля або слабкий плюс. Це все одно тепла для зими погода, хоч і з нічними морозами. Можливо, до 24 січня щось зміниться", - повідомила вона.

За прогнозом синоптика, 24 січня атмосферний фронт може принести з собою мокрий сніг і дощ.

У той же час народний синоптик Володимир Деркач вважає, що зима-2020 буде мінливою: різкі перепади температури, кілька сплесків морозів, але несуттєвих.

"Перше півріччя 2020 року буде в міру вологим, друге - дуже посушливим. У другій декаді січня вночі невеликі морози і практично постійні плюси вдень. Зрідка опади, навіть дощі. Початок третьої десятиденки буде холодним. Після цього на день-два потепліє і до кінця місяця буде достатньо комфортно, сильних морозів не передбачається. Опади несуттєві", - розповів він.

За прогнозом Деркача, на початку першої декади лютого збережуться невеликі морози, а далі прийде відлига, хоча і на короткий час. У другій декаді очікується нетипова для лютого погода - буде панувати швидка весна. І лише до кінця місяця зима нагадає про себе.

Нагадаємо, в найближчі дні опадів в Україні не очікується, снігопади прийдуть 22 січня.