У Туреччині стався землетрус / фото twitter.com/AnaDemendoza_

На південному заході Туреччині стався землетрус магнітудою 6,7 балів. Поштовхи відчувалися у турецьких містах Бодрум і Мармаріс, повідомляє Reuters.

Землетрус стався о 01:31 за місцевим часом. Як повідомляє Європейський середземноморський сейсмологічний центр, епіцентр підземних поштовхів знаходився в 12 км на південь від популярного курорту Бодрум, а також у 90 км від грецького острова Родос. Осередок землетрусу залягав на глибині 10 км.

Читайте такожУ Перу стався землетрус магнітудою 6,4

Відео дня

За даними The Daily Mail, пошкодженими виявилися будівлі деяких прибережних готелів в цих містах.

У Бодрумі на деяких старих будівлях виникли тріщини, сталося відключення електрики в деяких районах міста, люди в багатьох містах і населених пунктах вибігли на вулицю.

Деякі готелі трохи підтопило / фото twitter.com/SierraMaestraaa

На фотографіях і відеозаписах очевидців з Бодрума видно підтоплені будівлі.

Губернатор провінції Мугла, в яку входить місто, повідомив, що в результаті цунамі кілька людей отримали невеликі поранення, однак загиблих немає.

Як відзначає Reuters, в результаті землетрусу на курортному грецькому острові Кос, який знаходиться неподалік від турецького узбережжя, загинули дві людини, ще кілька постраждали.

За даними влади турецької провінції Мугла, в якій знаходяться як Мармаріс, так і Бодрум, ніяких серйозних руйнувань в результаті зафіксовано не було. Мер Бодрума Мехмед Кочадон повідомив, що в деяких старих будівлях виникли тріщини.