На вихідних в Україні місцями дощитиме / фото ua.depositphotos.com

Найближчими днями в Україні буде тепла, переважно без опадів погода. За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, погодні умови у більшості областей визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску, передає "Метеопрог".

"Однак, у західних, східних та місцями північних областях атмосферні фронти стануть причиною дощів, місцями помірних, а також спостерігатиметься поривчастий вітер, в основному при грозах", - зазначив синоптик.

За його даними, температурний фон очікується близьким до норми, а у південній половині він буде вищим за норму на 2-4 °С.

Відео дня

Погода 29 липня

"У західних областях вночі без істотних опадів, вдень короткочасні дощі та грози, у Карпатах та на Прикарпатті місцями град та шквали, 15-20 м/с", - прогнозує синоптик. Вночі та вранці місцями очікується туман. Вітер буде західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме свіжі +11...+16 °С, вдень очікується комфортна температура +23...+28 °С. У Карпатах вночі близько +8 °С, а вдень +17…+22 °С.

У північних областях вночі сухо, а вдень прогнозується невеликий короткочасний дощ, місцями грози. Вітер буде північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +23...+28 °С.

У центральних регіонах без опадів, лише вночі на Дніпропетровщині пройде дощ. Температура повітря коливатиметься вночі в межах +12…+17 °С, вдень +25…+30 °С.

У південній частині України та в Криму очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +16...+21°С, вдень +28...+33 °С.

"У східних областях очікується дощова погода, вночі на Харківщині місцями значні опади. У окремих районах грози", - застерігає синоптик. Вранці та вдень місцями пориви вітру до 15-20 м/с. Температура вночі становитиме +13...+18°С, вдень +21...+26 °С.

Погода 30 липня

У західних областях вночі місцями пройде невеликий дощ із грозою, вдень короткочасні дощі, грози; місцями град та шквали, 17-22 м/с", - прогнозує синоптик. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +23...+28 °С.

У північних областях без опадів, лише у другій половині дня та ввечері на Київщині пройде короткочасний дощ із грозою. Температура повітря вночі +11...+16 °С, вдень +24...+29 °С.

У центральних областях також без істотних опадів, лише ввечері на Черкащині очікується дощ із грозою. Температура повітря вночі +14...+19 °С, вдень +26...+31 °С.

У південних областях опадів не передбачається. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах +17…+22 °С, вдень +29…+34 °С.

У східній частині буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13...+18 °С, вдень +25...+30 °С.

Штормове попередження в Україні

Сьогодні, 28 липня, у Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Сумській областях очікуються значні дощі. Також повсюдно, окрім західних, Житомирської, Київської, Вінницької та Одеської областей, очікуються грози й місцями пориви 15-20 м/с. Через негоду у вказаних областях оголошено І рівень небезпечності.

Вас також можуть зацікавити новини: