Число загиблих від смертоносного циклону "Вамко", який обрушився на Філіппіни в цьому році, зросла до 67, в той час як багато районів в північному регіоні, що постраждав від найсильнішої повені за більш ніж чотири десятиліття, залишаються затопленими.

Відео дня

Про це повідомляє Meteoprog з посиланням на Reuters.

Читайте такожПошкоджені мости, будинки та дороги: шторм "Ета" викликав потужні повені у Мексиці

22 загиблих було зареєстровано в Кагаяні, 17 на півдні Лусона, вісім в Манілі і 20 в двох інших регіонах, заявили у Агентстві з управління стихійними лихами.

Майже 26000 будинків були пошкоджені тайфуном Vamco.

«Це найсильніша повінь за останні 45 років, - сказав губернатор Кагаяна Мануель Мамба. - Ми бачимо, що з кожним роком ситуація погіршується».

Так, шість циклонів обрушилися на Філіппіни лише за чотири тижні, включаючи "Вамко" і супертайфун "Гоні" - найпотужніший у світі в цьому році.

Найпотужніший шторм за історію спостережень на Філіппінах

Супертайфун "Гоні" (місцева назва "Роллі") забрав життя не менше 20 осіб і завдав збитків на суму близько 230 млн доларів на Філіппінах.

У регіонах постраждали до 1,2 млн осіб. 

Швидкість вітру досягала 225 км/год з поривами до 280 км/год, що зробило "Гоні" найсильнішим штормом за 2020 рік у світі і найсильнішим тропічним циклоном в країні за всю історію спостережень.

"Гоні" зруйнував інфраструктуру, повалив дерева і викликав зсуви.

Повідомляється про щонайменше 20 загиблих, ще троє зникли безвісти. В результаті урагану постраждали не менше 165 осіб.

У Камарінес Сур через сильні вітри, що обрушилися на регіон, відбулися масові відключення електроенергії. Раптові повені обрушилися на місцеві села, а дороги були заблоковані уламками лавового потоку вулкана Майон.

Повідомляється про значне пошкодження аеропортів Нага і Легаспі, а також про втрату зв'язку з аеропортом Вірак.